Click pentru a te abona

Bucuria colindelor a adus în Parlamentul României feeria Crăciunului

70 Shares

Cete de colindători din toate colțurile țării au continuat tradiția de a veni la Palatul Parlamentului pentru a-i colinda pe parlamentari. “A fost o atmosferă emoționantă” ne-a mărturisit deputatul social democrat Mirela Furtună:

“Ne-am regăsit astăzi în jurul bradului împodobit cu bucuria gazdelor care-au primit cetele de colindători mici și mari, veniți din toate regiunile țării pentru a vesti Nașterea Domnului.

A fost o atmosferă de sărbătoare, au dispărut dintr-o dată (ca prin minune) micile adversități cotidiene și am retrăit împreună magia colindelor noastre vechi de când lumea.

Vreau să vă spun că m-am născut într-unul dintre satele din Nordul Dobrogei cu foarte multe obiceiuri de Crăciun, păstrate în mare parte până-n zilele noastre. De altfel, obiceiurile de iarnă se respectă în satele din județul Tulcea cu sfinţenie. Cetele de colindători aduc vestea și bucuria Crăciunului în toate gospodăriile iar oamenii își deschid porțile și ascultă colindele cu drag și cu sentimentul că le intră binele divin în casă.

Când eram copil, cântam și eu împreună cu cei care colindau, da, știam colindele de la bunica mea care avea mare grijă să învățăm să prețuim cum se cuvine fiecare sărbătoare în parte pentru că, spunea ea, fiecare are o învățătură pe care trebuie să o cunoști și să o urmezi în viață. Pentru că prin aceste cântări tradiționale ne manifestăm cu adevărat comuniunea nostră cu Dumnezeu și cu semenii noștri.

Sărbători fericite tuturor, să aveți un Crăciun plin de bucuria veștilor bune!” ne-a spus deputatul Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com