Click pentru a te abona

Braconaj piscicol în județul Tulcea

0 Shares

Acționând pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, polițiștii de frontieră tulceni au confiscat 25 de unelte de pescuit și 135 kilograme de pește din diferite specii.

În data de 24.04.2015, în jurul orei 12.30, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea în cooperare cu lucrători A.R.B.D.D au depistat, în zona canalului Dranov de pe raza localității Dunavățu de Jos și în zona debarcaderului din localitatea Murighiol, două persoane în vârstă de 26 de ani, respectiv 50 de ani, domiciliate pe raza județului Tulcea, în timp ce transportau cu două ambarcațiuni cantitatea de 90 kilograme de pește din speciile caras, somn și șalău.

Un alt caz a fost înregistrat în data de 26.04.2015, pe raza localității Luncavița, când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea l-au depistat pe A.M., în vârstă de 60 ani, domiciliat pe raza județului Bacău, în timp ce transporta, cu un autoturism marca Volkswagen Golf, cantitatea de 45 kilograme pește din specia scrumbie, fără a deține documente justificative de proveniență.

Acțiuni similare au fost organizate și de polițiștii de frontieră din cadrul sectoarelor Pardina, Chilia și a Grupului de Nave Sulina, în urma cărora au fost ridicate în vederea confiscării 25 de unelte de pescuit tip plasă monofilament, vintire și setci din ață.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 135 kilograme pește, în valoare de aproximativ 1000 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum și cele 25 unelte de pescuit în lungime de aproximativ 770 metri, iar persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de ‘deținere și transport a peștelui fără documente legale’, respective, pescuitul prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturale, producerea, importul, deținerea și utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament’, fapte prevăzute și pedepsite de O.U.G. 23/ 2008, modificată și aprobată prin Legea 317 /2009.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com