Click pentru a te abona

Braconaj piscicol în Delta Dunării: 279 de kilograme de pește confiscat și mult puiet redat mediului natural

1K Shares

*Zona de desfăşurare a controlului a fost: Complex Dunavat, Complexul lagunar Razim – Sinoie, Complex Uzlina – Isac, Complex Matita-Merhei.

În perioada 05.05 – 07.05.2020, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – COMISARIATUL RBDD au desfăşurat o amplă actiune de control în vederea combaterii braconajului piscicol dat fiind faptul că suntem în plină perioadă de prohibiție.

Zona de desfăşurare a controlului a fost: Complex Dunavat, Complexul lagunar Razim – Sinoie, Complex Uzlina – Isac, Complex Matita-Merhei.

La această acţiune desfășurată atât pe parcursul zilei cât și pe cel al nopții, au participat 4 comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, cu două ambarcaţiuni din dotarea GNM- COMISARIATUL RBDD. Pe parcursul acțiunii de control au fost confiscate un număr de 48 unelte de pescuit, din care 44 setci tip monofilament, o avă și trei vintire.

Deasemenea, a fost confiscată o cantitate de 279 kg pește din diferite specii (caras și platică), întreaga cantitate de pește confiscat a fost predată, conform legislației, unui agent economic specializat și autorizat pentru achiziția si comercializarea peștelui. Totodată, au fost eliberate/deversate, în stare vie, în mediul natural (apa), un numar de 98 exemplare de pește din speciile caras, platică, babuscă, șalău și somn (subdimensionat).

Precizăm că toate uneltele de pescuit folosite în vederea capturării ilegale a peștelui fac obiectul reținerii în vederea confiscării. Garda Naţională de Mediu va continua acţiunile de combatere a braconajului piscicol, cu precădere în zonele în care se suspectează că se desfăşoară astfel de activităţi.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com