Click pentru a te abona

Braconaj la sturioni: transporta “marfă” de peste 60.000 de lei cu…lotca. Poliția de Frontieră a surprins în zona Isaccea un bărbat care transporta (fără documente de proveniență) un morun de 145 de kilograme și cca 25 de kilograme de icre negre

0 Shares

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, alături de lucrătorii Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură Tulcea (ANPA), și au identificat un cetăţean român care transporta, cu o ambarcaţiune, trei exemplare de sturion din specia morun, cegă şi păstrugă, în greutate de aproximativ 150 kilograme şi peste 25 kilograme de icre negre fără documente legale.
În data de 12 noiembrie 2013, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control o ambarcaţiune de tip lotcă condusă de cetăţeanul român S.N., in vârstă de 46 ani. În urma controlului ambarcaţiunii au fost descoperite un exemplar de sturion din specia morun, în greutate de 144,42 kilograme, un exemplar de 2,15 kilograme din specia cegă, un exemplar de 0,75 kilograme din specia păstrugă, precum şi cantitatea de 25,20 de icre specia morun şi 0,600 icre specia cegă. Bărbatul în cauză, domiciliat în judeţul Tulcea, nu a putut prezenta documente legale pentru transportul şi provenienţa exemplarelor de sturion şi a cantităţii de icre negre. Dacă ar fi comercializat marfa pe piaţa neagră de desfacere, bărbatul ar fi obţinut un profit de aproximativ 60.000 lei.
Poliţiştii de frontieră au confiscate întreaga cantitate de peşte şi de icre pe care le-au predat unei societăţi comerciale de profil, urmând a se lua măsurile legale ce se impun.
Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de ‘deţinerea, transportul, comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din mediul sălbatic, precum ţi a produselor ţi subproduselor obţinute din aceştia, cu excepţia celor proveniţi din acvacultură pentru care se face dovada originii prin documente şi/sau marcaje justificative legale’ şi ‘pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie’, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. d şi g din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com