Click pentru a te abona

Braconaj la pui de sturion în zona Perișor-Periteașca-Gura Portiței. Sturionul ajunge la maturitate după 15-20 de ani de viață.

6 Shares

*Sturionul sălbatic a supraviețuit timp se peste 200 de milioane de ani*este pe cale de dispariție ca urmare a braconajului*În urma testelor realizate pe mostrele de caviar colectate din cele două țări, a reieșit că 4 din 5 mostre declarate de către vânzători ca provenind de la sturioni sălbatici s-au dovedit a fi de morun (Huso huso), specie de sturion ameninţată cu dispariția. Acest fapt confirmă că în Romania și Bulgaria încă se mai practică pescuitul de sturioni, în ciuda interdicţiei din 2006 (România), respectiv 2011 (Bulgaria) aflată în vigoare până la finalul anului 2021. Miercuri, 25 aprilie a.c., în jurul orei 15.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, a desfăşurat în colaborare cu reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în zona Perişor-Periteaşca-Gura Portiţei o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol.       

Jandarmii au observat 4 persoane care descărcau scrumbie dintr-o barcă pe malul apei. Apropiindu-se au observat că în barcă se mai aflau si 42 de exemplare de sturion din specia păstrugă cu dimensiunea cuprinsă între 36-50 cm, interzisă a fi pescuită.

Celor 4 persoane cu vârste cuprinse intre 28 şi 45 de ani cu domiciliul în loc. Murighiol şi Colina li s-au  întocmit procese verbale de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 65, lit.c din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, fiind înaintate împreună cu mijloacele materiale de probă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de peşte a fost dată în custodie unei societăţi comerciale de profil.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com