Click pentru a te abona

Braconaj cinegetic în zona Chilia

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acționat pe raza județului Tulcea, pe linia prevenirii și combaterii braconajului cinegetic, depistând doi cetățeni români care transportau, cu un atelaj hipo, 50 kilograme de carne proaspătă dintr-un exemplar de porc mistreț pe care îl vânaseră în mod ilegal.

În data de 29.02.2016, în jurul orei 14.40, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Chilia au oprit pentru control un atelaj hipo în care se aflau cetățenii români T.G., în vârstă de 35 de ani și D.D., în vârstă de 32 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea.

În urma verificării atelajului hipo, polițiștii de frontieră au descoperit în doi saci de rafie 50 de kilograme de carne poaspătă posibil din specia mistreț, pentru care cei doi bărbați nu au putut prezenta documente justificative.

Polițiștii de frontieră au extins cercetările și au descoperit în apropiere, într-un canal cu apă, resturi dintr-un exemplar de porc mistreț (3 copite, o bucată de piele și râtul).

Cantitatea de carne, copitele si pielea animalului au fost ridicate si predate Direcției Sanitar Veterinare Tulcea, conform procedurilor legale, iar persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de, vânătoarea practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare’ și, transportul vânătului dobândit sau găsit împușcat ori tranșat în teren fără a fi respectate condițiile legii’, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42, alin. 1, lit. a și art. 44, alin. 1, lit. d din Legea 407 /2006.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.