Click pentru a te abona

Botezul Domnului, Epifaninia, Botezul marelui fluviu, vegheat de jandarmi și de polițiști la temperaturi de primăvară.

0 Shares

Sărbătoarea Bobotezei este amintită din secolul al II lea, la Sfântul Clement Alexandrinul. În primele secole, Boboteaza era sărbătorită împreună cu Nașterea Domnului, pe 6 ianuarie. Incepând cu secolul al IV lea, cele doua sărbători au fost despărțite: 25 decembrie fiind data stabilită pentru praznuirea Nasterii Domnului si 6 ianuarie pentru Botezul Domnului.

Iisus a venit la Ioan si i-a cerut sa-L boteze, nu pentru ca avea nevoie de curatire de pacate, caci era Dumnezeu-Omul, ci pentru a sfinti creatia. Ca Mantuitorul nu a venit sa primeasca iertare de pacate de la Ioan, reiese si din faptul ca botezul lui Ioan il ajuta pe om sa constientizeze starea pacatoasa, insa, nu oferea iertarea. De aceea se si spune ca era “spre iertarea pacatelor” (Luca 3, 3), pe care avea s-o aduca Hristos.

In ajunul si in ziua de Boboteaza, in toate bisericile ortodoxe, cu puterea Duhului Sfant, la rugaciunile arhiereilor si preotilor se sfinteste Agheasma Mare.

Crestinii ortodocsi pot lua pe nemancate din Agheasma Mare in perioada 5 ianuarie – 14 ianuarie si la recomandarea duhovnicului. Agheasma Mare este folosita in Ajunul Bobotezei la sfintirea casele credinciosilor si locuitorii acestora. Tot cu ea se stropesc si lucrurile care trebuie binecuvantate sau sfintite, cum ar fi: binecuvantarea si sfintirea prapurilor, sfintirea crucii si a troitelor, a clopotului, a vaselor si vesmintelor liturgice, sfintirea icoanelor, a bisericilor, a antimiselor si a Sfantului si Marelui Mir.

Astăzi, la botezul marelui fluviu, peste 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase prilejuite de „Bobotează”, pe faleza municipiului Tulcea, precum şi la 10 lăcaşuri de cult de pe raza judeţului.

Pe toată perioada manifestărilor religioase, efectivele jandarmeriei tulcene vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, protecţia tuturor participanţilor la procesiune şi la slujba de sfinţire a apei, organizate de Arhiepiscopia Tulcea.

Pentru creşterea gradului de siguranţă, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii nedorite sau de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Jandarmeria Tulcea recomandă tuturor cetăţenilor:

  • să dovedească răbdare şi respect în raport cu solemnitatea evenimentului;
  • să respecte regulile stabilite de Arhiepiscopie şi indicaţiile jandarmilor;
  • să adopte un comportament civilizat şi să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a manifestării
  • Deasemenea, 150 polițiști tulceni vor acționa în perioada 06 — 07 ianuarie 2018, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și siguranța rutieră, pentru ca toți românii să se bucure în liniște de această perioadă.
  • Prioritățile polițiștilor vor fi siguranța cetățenilor, prevenirea și combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor și normelor de conviețuire socială și comiterea a altor fapte infracționale, precum și dirijarea și fluidizarea traficului în zona lăcașelor de cult în scopul prevenirii evenimentelor negative.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com