Click pentru a te abona

Boboteaza 2020 la Tulcea a fost marcată de Sfințirea marelui fluviu și de un tânăr de 16 ani care a adus crucea conform tradiției

548 Shares

Boboteaza, sărbătorită, în ziua de 6 ianuarie, încheie ciclul sărbătorilor de iarnă şi are, pe lângă înţelesurile creştine – momentul naşterii spirituale a Mântuitorului – trăsături de mare sărbătoare populară. 6 ianuarie este ziua în care a fost botezat Iisus Hristos de către Ioan Botezătorul. Cu acest prilej, Iisus s-a făcut cunoscut oamenilor, la 30 de ani, vârstă pe care evreii o consideră a maturităţii.Botezul Mantuitorului în Iordan, poartă și numele de “Epifanie” sau “Teofanie”, termeni care provin din limba greacă și înseamnă “arătare”, “descoperire”. Pentru că în momentul în care Hristos a fost botezat, cerurile s-au deschis, Duhul lui Dumnezeu S-a coborat în chip de porumbel.
Slujba Aghiezmei Mari a fost oficiată la Tulcea  de un  sobor de preoţi condus de P.S Visarion, episcopul Tulcii.

Serviciul divin a fost urmat de tradiţionala  aruncare a crucii în Dunăre și opt înotători, dintre care cel mai tânăr în vârstă de doar 14 ani, s-au aliniat la start. Alis-George Crăciun, în vârstă de 16 ani, a fost cel care a scos crucea din apă.

“Boboteaza are o importanță religioasă incontestabilă,  este  ziua când sfântul Ioan l-a botezat în apa Iordanului pe Domnul nostru Isus Hristos și Duhul Sfânt s-a pogorât asupra sa,  iar reprezentanții bisericii fac Aghiazma Mare, menită să ne apere de rele pe tot parcursul anului.

În plus, pentru noi, tulcenii, este un moment mult așteptat, când cei mai vrednici și mai curajoși dintre noi își dovedesc puterea credinței, aruncându-se după sfânta cruce în apele reci ale Dunării.

Îi felicit pe curajoșii care au participat la ceremonia de astăzi și le mulțumesc că sunt un exemplu pentru toată comunitatea! Avem nevoie de oameni cu inima curată, cu tărie sufletească și putere fizică, care să ne demonstreze că poți obține ce îți dorești, cu multă voință și cu ajutorul Celui de Sus!

Mulți ani fericiți și sănătate celor care își vor serba onomastica în zilele următoare – Ion și Ioana – și fie ca Domnul să ne binecuvânteze!” a declarat vicepreşedintele Dumitru Mergeani.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com