Click pentru a te abona

Bikerii lui Hrubaru ajută orfanii de la Tulcea: Bikers For Humanity 2019 reabilitează casele copiilor instituționalizați

3K Shares

autor Geta Negrișanu

Motocicliștii de la Bikers For Humanity au lucrat pe tot parcursul weekendul 31 mai -2 iunie la reabilitarea apartamentelor și caselor în care locuiesc 53 de copii instituționalizați, în cadrul unei acțiuni umanitare în cea de-a patra ediție a Bikers For Humanity, proiect inițiat de Cristian Hrubaru.

„Este un ajutor extraordinar venit din partea Bikers For Humanity care, după cum am aflat,  și-au propus să lucreze pentru a aduce unele îmbunătățiri proprietăților din cadrul Complexului de Tip Familial Tulcea și doresc să le mulțumesc în mod public pentru felul în care înțeleg să ajute comunitățile de copii instituționalizați. Este un gest de gratititudine, de omenie și de reală implicare în viața acestor comunități de copii uitați adesea de familie (în cazul în care ea, familia mai există pe undeva, prin lume),  în fața căruia mă înclin cu deosebit respect.

Complexurile din Tulcea găzduiesc 53 de copii și tineri, cu vârste între 3 și 18 ani, dar și peste 18 ani. Copiii sunt abandonați sau provin din familii disfuncționale și au șanse mici de reintegrare în familie. Toți copiii cu vârsta peste 6 ani merg la școli publice și au, în majoritatea cazurilor, rezultate bune la învățătură. Cei cu vârsta peste 18 ani pot rămâne în complex dacă au un loc de muncă stabil sau urmează cursuri universitare” ne-a declarat șeful DGASPC Tulcea, Gabriel Marinov .

Sâmbătă, 1 iunie, voluntarii și-au început activitatea odată cu răsăritul soarelui(!) În apartamente sunt instalate centrale termice și calorifere, este înlocuită tâmplăria, sunt reparate instalațiile de climatizare și sunt înlocuite sursele de iluminat. De asemenea, este schimbat mobilieru, se construiesc magazii exterioare pentru alimente, se reamenajează locurile de joacă.

Cele șapte proprietăți vor primi electronice și electrocasnice noi, de la frigidere, până la aspiratoare profesionale.
Și pentru că Bikers For Humanity 2019 a coincis cu Ziua Copilului, motocicliștii au organizat și o petrecere pentru cei mici.

„Sâmbătă, copiii vor avea o zi plină. De dimineață vor merge la herghelie, apoi vor lua masa de prânz la un restaurant din oraș. După-amiază, vor veni aici, în campusul Bikers For Humanity, unde îi așteaptă numeroase surprize: Clovnul Bozo a pregătit un spectacol pentru cei mici, vor desena, vor trage cu arcul, avem și o cabină foto… De asemenea, după ce motocicliștii termină treaba, copiii vor primi din partea lor cadouri, jucării și îmbrăcăminte.  Multumim ca ii ajutati pe acesti copii sa vada lumea cu ochi mai buni!” spunea Cristian Hrubaru, inițiatorul proiectului, în drumul său spre Tulcea.

Nu în ultimul rând, în cadrul Bikers For Humanity 2019, toți cei 53 de copii vor primi un consult oftalmologic, iar acolo unde este nevoie, și ochelari de vedere. De asemenea, reprezentanții Ligii Studenților la Medicină Dentară din București îi vor învăța cum să aibă grijă de dinții lor.

Ediția Bikers For Humanity 2019 s-a bucurat de sprijinul unor personalități din România, atât din media, cât și din muzică și sport. Selecționerul Naționalei de Fotbal a României, Cosmin Contra, a donat un tricou cu semnăturile membrilor lotului, iar Campioana Mondială și Olimpică la scrimă Ana-Maria Brânză a oferit una dintre măștile care i-au purtat noroc în competiții. Atât tricoul, cât și masca au fost scoase la licitație, iar banii obținuți au fost folosiți în cadrul campaniei.
Evenimentul Bikers for Humanity se află la cea de-a patra ediție și este inițiat de realizatorul radio Cristian Hrubaru. Edițiile precedente au adunat, în total, peste 750 de voluntari și s-au axat pe construcția și reabilitarea caselor unor familii cu venituri mici, din mai multe zone ale țării.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com