Click pentru a te abona

Bătălie în PNL: două comune tulcene au rămas fără primar și viceprimar, respectiv, fără consiliu local

0 Shares

Comunele Beidaud și Hamcearca din județul Tulcea se confruntă cu situații cu totul și cu totul speciale, poți spune chiar halucinante dacă intri în miezul jocurilor de putere care frământă cele două mici comunități. Pentru că vorbim despre două comune cu câte puțin peste 1000 de locuitori: una a rămas fără primar și viceprimar iar cealaltă fără consilieri (!)

joc politic primarie

Din informațiile pe care le avem, primarul comunei Beidud, Camburi Constantin (PNL) și-a dat demisia din motive personale iar viceprimarul din același partid, Dumitru Popescu, a trădat, drept pentru care a fost exclus din Partidul Național Liberal. Luptele din sânul partidului (PNL) cu concursul celor de la PSD au determinat alți doi consilieri liberali să trădeze când s-a încercat alegerea unui nou viceprimar. Și aceștia au fost excluși pentru lipsa de loialitate iar în acest moment nu conduce nimeni Primăria  comunei Beidaud.

„Noi am făcut toate demersurile legale pentru a rezolva situația de la Beidaud și vă asigur că am procedat conform statutului. Consider că o parte din vină o are chiar secretara primăriei tocmai pentru că nu se aplică Ordinul Prefectului  care a luat act de decizia Curtii de arbitraj (a PNL) iar cei care au de suferit pentru această situație sunt cetățenii. Pentru că nimeni nu semnează nici un document la acest moment, oamenii nu și-au luat salariile. Mi se pare absolut incorectă situația aceasta” ne-a declarat deputatul Vasile Gudu, președintele PNL Tulcea.

„Până la stabilirea viceprimarului, un consilier local a fost desemnat să depună specimen de semnătură, astfel încât să se poată face viramentele pentru salariile angajaţilor…”, a declarat prefectul județului Tulcea.

La Hamcearca scandalul de după alegeri nu s-a stins până la acest moment: partidele, atât PNL cât și PSD se acuză reciproc de trădare, și-au exclus, sau, după caz (PSD) și-au dat rând pe rând demisia după ce noul viceprimar nu a fost validat pentru că nu a existat cvorum. În această situați, PSD a chemat oamenii, localnicii la o întâlnire publică pentru a-și spune fiecare punctul de vedere. Se vede treaba că spiritele au rămas încinse în  proporție asemănătoare celei de la alegerile locale iar cele două tabere au găsit motiv de gâlceavă chiar și la această dezbatere publică. Au fost amenințări, îmbrânceli, mi -a fost teamă și am plecat înainte de a se încheia ședința ne-a mărturisit un participant.

Un grup de lucru cu reprezentanți din partea celor două partide s-au retras pentru o analiză profundă și pentru a încerca împăcarea părților pentru a nu se ajunge la alegeri anticipate lucru care ar bloca efectiv activitatea comunei Hamcearca. În situația în care primarul (PNL) Acceleanu Ion nu va fi de acord cu adoptarea unei situații de mijloc cu un viceprimar PSD în beneficiul cetățenilor, prefectul va solicita dizolvarea consiliului local și alegeri anticipate.

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com