Click pentru a te abona

Barcă cu 16 migranți și 2 călăuze sârbe, răsturnată în Dunăre. Nouă persoane salvate de la înec, restul persoanelor sunt căutate în apele Dunării

52 Shares

Polițiștii de Frontieră au obsevat în cursul nopții, în dreptul kilometrului fluvial 924 al Dunării mai multe persoane în apele fluviului care strigau după ajutor. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit cu două ambarcaţiuni rapide, fiind salvate nouă persoane care se aflau în pericol de înec.

În  jurul orelor 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, în timp ce se aflau în misiune în zona de responsabilitate, au observat, în dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane în apele fluviului Dunărea care strigau după ajutor. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit cu două ambarcaţiuni rapide, fiind salvate nouă persoane care se aflau în pericol de înec.

Concomitent au fost alertate echipajele ISU Mehedinți, Serviciul de Ambulanță Județean Mehedinți si Căpitănia Drobeta care au intervenit la fața locului.

Persoanele salvate, opt cetățeni afro-asiatici (patru sirieni, doi irakieni, un cetățean din Yemen și o persoană din Palestina) și un sârb, aflate în stare de hipotermie, au fost transportate cu ambulanțele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, pentru îngrijiri medicale. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical, ulterior fiind plasate într-un centru de carantină de pe raza județului Mehedinți.

Din primele verificări s-a stabilit că în barcă se aflau 18 persoane, 16 migranţi de diferite naționalități şi două călăuze sârbe. Cei în cauză au plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcaţiune a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-au ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti.

În prezent, căutările în apele fluviului Dunărea sunt continuate de către echipaje ale Poliției de Frontieră și ISU Mehedinți.

În cauză se derulează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Drobeta Turnu Severin.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com