Click pentru a te abona

Avram Iancu, românul care străbate Dunărea înot fără costum de neopren, a ajuns la Tulcea

0 Shares

*Tulcea te salută, Avram Iancu, și susține demersul tău.

*” Tulcea este cel mai frumos oraș de provincie văzut de pe Dunăre. Aș spune că surclasează chiar  vreo două capitale”, spune înotătorul Avram Iancu, de 41 de ani, din Petroșani, Hunedoara, bibliotecar de profesie si iubitor de carte, cel care a ajuns, joi, la Tulcea, românul care şi-a propus să străbată Dunărea înot fără costum neopren. Înotătorul a fost întâmpinat de zeci de oameni, de oficialittățile locale, de sportivi care l – au încurajat și i – au spus că îi urmăresc cursa pe internet.

Avram Iancu (chiar așa se numește!) nu folosește costum de neopren, parcurge 50 de km în cca. 10 ore de înot/ zi, a avut startul la Donaueschingen și va sfârși cursa la Sulina, acolo unde și Dunăre se varsă în Marea Neagră. 

„În calitate de bibliotecar, mergând pe urmele acestui personaj (personajul principal din romanul Pilotul de pe Dunăre a lui Jules Verne), într-un mod mult mai greu, doresc să atrag atenţia asupra lecturii cărţilor care, iată, pot schimba vieţi, pot scrie şi rescrie poveşti care se pot transforma, la rândul lor în… romane. Îmi doresc ca generaţia tânără să DESCOPERE plăcerea lecturării acestui roman tocmai în timpul celor 60 de zile de înot. În timpul lecturării, această generaţie va avea posibilitatea, ca în paralel, să urmărească deplasarea mea live, prin utilizarea tehnologiei moderne, a GPS-ului, a gadget-urilor specifice vârstei lor. Astfel, s-ar face o simbioză nemaiîntâlnită între clasic şi modern, între aventura imaginară a romanului şi cea reală, între suportul îngălbenit al hârtiei şi display-ului modern al telefoanelor mobile“ spune românul care  va deveni primul om care înoată pe tot parcursul Dunării (2860 de kilometri) fără costum de neopren, doar cu slip şi cu cască în cap. De-a lungul timpului, doi înotători : din Slovenia și Canada au mai făcut acest traseu record, îmbrăcaţi în costum de neopren şi având labe de înot.

Românul cu nume predestinat, Avram Iancu, mai are și alte recorduri: este primul român care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii, fără costum de neopren și fără alte echipamente în august 2016, după 18 ore de înot, iar cu un an înainte, în iunie 2015, Avram Iancu a înotat în Dunăre, din dreptul localităţii brăilene Gropeni până la Galaţi când a parcurs 42 de kilometir în 10 ore și când s- a hotărât să facă pasul cel mare.

Tulcea te salută, Avram Iancu, și susține demersul tău.

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com