Click pentru a te abona

Avantajele liberalizării pieței gazelor naturale începând cu data de 1 Iulie 2020: oferte diversificate, mediu concurenţial mai puternic

139 Shares

Liberalizarea pieţei gazelor va conştientiza consumatorii şi îi va impulsiona să se implice mai mult, să compare preţurile din piaţă şi să analizeze mai bine ofertele pentru a semna cele mai bune contracte, având în acelaşi timp dreptul de a-şi schimba oricând furnizorul conform Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE)

Avem convingerea că începând cu data de 1 iulie, furnizorii să îşi diversifice ofertele de preţ, care vor fi personalizate şi adaptate nevoilor clienţilor, crescând astfel calitatea şi reducând preţul. “Într-o piaţă competitivă, furnizorii vor concura între ei pentru a-şi extinde aria clienţilor şi vor reacţiona rapid şi flexibil la modificările ce apar în structura cererii. Liberalizarea va conduce şi la responsabilizarea clienţilor finali cu privire la deciziile luate în ceea ce priveşte furnizarea gazelor naturale şi a preţului pentru aceasta, iar creşterea gradului de conştientizare va contribui la crearea unui mediu concurenţial mai puternic”, se mai arată înre-un comunicat ANRE.

Aşteptăm ca în această perioadă, în cursul lunii iulie, cei doi mari furnizori să îşi reevalueze ofertele și să vedem pe piață o reducere a prețului, a ofertelor sau să apară noi oferte ale acestor mari furnizori, cu acea reducere – între 10 și 15%.

Avem la dispoziție Legea Concurenței care ne permite să intervenim în momentul în care vedem că piața se distorsionează. Este un abuz de poziție dominantă al acelor doi mari furnizori care au peste 90% și putem interveni împreună cu Consiliul Concurenței.

Orice consumator casnic poate să schimbe furnizorul cu un preaviz de 21 de zile, cu condiția de a avea factura plătită la zi. În plus, de săptămâna viitoare se vor elimina barierele din legea energiei astfel încât oricine să poată oferta, iar piața să fie liberă. Astfel, un consumator din București va putea încheia un contract cu o firmă de furnizare din nord sau vest, dacă prețul va fi mai bun, având în vedere că un contract se poate încheia online. Totodată, pentru efectuarea unei analize comparative a ofertelor-tip de furnizare a gazelor naturale existente pe piață, se poate accesa aplicația “Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale”, disponibilă pe pagina de internet a ANRE.

Reamintim faptul că ne-am asumat față de Comisia Europeană ca până la sfârşitul anului să definim şi consumatorul vulnerabil, în aşa fel cât şi la energie termică, şi la gaze şi la energie electrică să dăm subvenții oamenilor care au venituri mici.

Gudu Vasile

Deputat PNL Tulcea

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com