Click pentru a te abona

“Autism 24h Marea Neagră”a fost o competiție în care ne-am depășit limitele pentru un scop nobil

233 Shares

Acest ultramaraton conceput și realizat de Centrul Psihologic “Marea Neagră” și-a propus să promoveze dreptul la integrare în comunitate al persoanelor cu dizabilități. Deputatul Mirela Furtună a primit această provocare cu gândul la copii care au dreptul la o viață normală chiar dacă au fost diagnosticați cu autism:

Rep. *Cum a apărut această ideie de a participa la un ultramaraton pe nisip, în fapt, o alergare continuă timp de 24 de ore în condiții destul de neprietenoase?

Dep.Mirela Furtună *Acest proiect inițiat de organizatori pentru a sprijini copiii cu autism a fost extreme de mobilizator. Am văzut cum au venit oameni de toate vârstele, toate profesiile, animați de același gând, de aceeași dorință aceea de a rezista cât mai mult în competiție, până la capăt pentru niște copii care au nevoie de gesturile noastre de prietenie și solidaritate. Am văzut oameni absolut senzaționali și am simțit o stare, o emoție, o energie cu totul și cu totul special!

Rep. *A fost greu?

Dep. Mirela Furtună *Nu a fost ușor, a fost o competiție în care fiecare am încercat să ne depășim limitele, durerile atroce după mai multe ore de alergat prin nisip, prin soarele torid al amiezii sau prin temperaturile extrem de scăzute din timpul nopții, sentimentul acela că nu mai poți. Eu cred că pentru mulți dintre noi, cei care am participat la acest ultramaraton, unic în felul lui, a fost o lecție despre cum putem depăși orice obstacol atunci când este vorba despre ajutorul pe care-l poți da, cu micul tău sacrificiu, unor copii nevinovați pentru care viața este altfel.

Deasemenea, echipa este extreme de importantă! Am alergat împreună, am avut un plan pe care l-am urmat, ne-am ajutat, ne-am sprijinit reciproc și echipa noastră a ocupat un loc foarte bun. Au fost ture de câte trei kilometri, am reușit să alergăm aproape 800 de kilometri. A fost epuizant și fantastic în același timp pentru că fiecare metru în plus însemna că nu vom dezamăgi niște copii aflați la început de drum, un drum greu pe care trebuie să învețe să-l străbată cu convingerea că vor reuși. Mulțumesc organizatorilor, participanților, echipei care m-a primit în mijlocul ei, tuturor și am convingerea că a meritat.

*Fondurile strânse în urma evenimentului vor susține 10 proiecte destinate copiilor diagnosticați cu autism.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com