Click pentru a te abona

Atentat la siguranța națională, subminarea economiei naționale, insecuritatea alimentară

40 Shares

Harta evoluției pestei porcine africane în Europa ne arată că România este țara cea mai afectată de această epidemie – peste 70% din numărul focarelor din Uniunea Europeană fiind înregistrate în România.

Dezinteresul, ignoranța, lipsa asumării de responsabilități, bâlbâiala autorităților, tardivitatea aplicării unor măsuri, blocarea luării unor măsuri, ascunderea probelor, dezinformările publice, neimplicarea unor factori instituționali care aveau obligații legale în gestionarea crizei au generat haos și au condus la neîncrederea populației, a crescătorilor, a fermierilor și a tuturor celor afectați, în autorități și în măsurile luate de acestea.

Fermierii au fost lăsați singuri cu situațiile de criză, am asistat la situații aberante de sechestru în depozite și ferme, animalele ajungând să se canibalizeze!!!

Astfel, în județul Tulcea, au fost confirmate 549 de focare de pestă porcină africană în 75 de localități, existând societăți comerciale unde au fost uciși zeci de mii de porci – S.C. CARNIPROD S.R.L. – 48.034 uciși cu dioxid de carbon, 4.975 cadavre incinerate, 43.344 cadavre îngropate; S.C. PIGCOM S.A. – 20.289 porci uciși cu dioxid de carbon, 637 cadavre incinerate, 19.882 cadavre îngropate.

În județul Constanța au fost confirmate 67 de focare de pestă porcină africană în 37 de localități, numărul porcilor uciși depășind 5.600.       În județul Bihor sunt confirmate un număr de 28 de focare în 8 localități, numărul porcilor uciși fiind de peste 1.300. În județul Satu Mare au fost uciși peste 40 de porci, fiind confirmate 7 focare în 3 localități. Județul Brăila are confirmate 60 de focare în 37 de localități și peste 64.000 de porci uciși – S.C. ROMSOCI – peste 14.000 de porci uciși, SC TEBU CONSULT INVEST SRL – peste 50.000 porci uciși. Județul Ialomița înregistrează 111 focare, 33 localități și peste 10.000 de porci uciși. În județul Sălaj avem 2 focare de pestă porcină africană la porcul mistreț  în 2 fonduri de vânătoare, fiind înregistrate 30 de decese. În județul Galați sunt 7 focare în 4 localități și peste 200 porci uciși. Județul Călărași înregistrează 33 focare în 8 localități și peste 20.000 de porci uciși. În județul Ilfov avem 7 focare în 3 localități și peste 50 de porci uciși. Județul Buzău înregistrează 3 focare în 3 localități și peste 90 de porci uciși. În județul Giurgiu a fost identificat un focar și au murit 38 de porci. Ultimul focar apărut este în județul Dâmbovița, într-o gospodărie, unde un porc a murit și ceilalți doi au fost uciși.

Ne aflăm în fața unor acțiuni ilegale, abuzive și neglijente concertate la un nivel social și instituțional înalt ce au determinat, după părerea noastră, un atentat la siguranța națională, subminarea economiei naționale, insecuritatea alimentară și pagube incomensurabile la bugetul de stat.

(Deputat PNL, Gudu Vasile/Declarație de presă)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com