Click pentru a trimite e-mail

Atac dur: Decesele care puteau fi evitate în rândul salariaților din sănătate sunt determinate de neglijența decidenților

166 Shares

”Din cauza multiplelor căi de contaminare a salariaţilor din sănătate nu ne putem aştepta la întreruperea bruscă a lanţului transmiterii în perioada imunitară, eficienţa izolării şi imunizarea unei părţi a salariaţilor încă nu pot juca un rol semnificativ. Pe coordonatele actuale ne menţinem estimarea anterioară: în continuare 80% din personalul existent în unităţile sanitare riscă să fie infectat” se arăta într-un memoriu la începutul lunii aprilie asumat de Federația „Solidaritatea Sanitară”

Constatând că numărul deceselor care puteau fi evitate în rândul salariaților din sănătate, cauzate de infectarea cu SARS-CoV-2 ivită pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente, este în continuă creștere, Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită, din nou, intervenția urgentă a tuturor instituțiilor statului pentru stoparea acestui fenomen. Solicitarea este adresată simultan Ministerului Sănătății, managerilor spitalelor, Direcțiilor de Sănătate Publică, Institutului Național de Sănătate Publică, Inspecției Muncii și Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, toate aceste instituții având responsabilități în domeniu.

Federația „Solidaritatea Sanitară” a avertizat public toate instituțiile responsabile, încă din data de 18 martie 2020, că există riscul să se ajungă la astfel de situații, solicitându-le implementarea unei strategii de combatere a acestui tip de risc. Solicitarea a fost însoțită de o procedură bazată pe un set de criterii raționale și principii etice de organizare a resursei umane din sănătate în lupta cu pandemia COVID 19. De asemenea, pentru utilizarea acestor criterii raționale de organizare a resurselor umane din sănătate, am publicat un instrument de analiză, care oferă posibilitatea utilizării rapide, simplificate, a acestor criterii de analiză.

Din nefericire, previziunile noastre s-au împlinit, o parte a răului fiind deja făcută iar cei responsabili trebuind să plătească. Tragica situație actuală, în care asistăm la decesul unor salariați care nu trebuiau expuși riscului de infecție prin activitatea profesională desfășurată, este generată de neglijența instituțiilor statului în îndeplinirea atribuțiilor privind protecția sănătății și securității salariaților. Cei responsabili au fost avertizați asupra riscului, au știut ce trebuie făcut, au avut la îndemână mijloacele necesare dar n-au făcut ceea ce aveau obligația să facă.

Deoarece marea majoritate a unităților sanitare nu au implementat măsurile necesare de protecție a salariaților din grupele de risc, pentru a limita impactul negativ la nivelul maxim posibil în acest moment, Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită public Ministrului Sănătății asumarea procedurii de protecție a salariaților pe care am propus-o și transformarea ei în obligație pentru toate unitățile sanitare. A menține în activitate în această perioadă sau și mai grav, a trimite în prima linie a luptei împotriva SARA-CoV-2 salariații din sănătate care au un risc mare de morbiditate gravă și mortalitate, cunoscut, îi pune în situația de neglijență criminală pe toți decidenții. Atât timp când există resursele umane necesare pentru a lupta împotriva pandemiei COVID 19 aceste categorii de salariați trebuie protejate.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com