Click pentru a te abona

Astăzi se lansează cea de-a a doua etapă a Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”

23 Shares

“Această a doua etapă a campaniei care începe astăzi se adresează persoanelor adulte, în mod principal muncitorilor sezonieri, și are loc în perioada august-septembrie în toate județele țării și în Municipiul București. Reamintesc faptul că prima etapă, dedicată tinerilor interesați să studieze în străinătate, s-a derulat în perioada mai-iunie în acest an” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților, membru al subcomisiei privind egaliatea de șanse.

“Campania își propune informarea eficientă a cetăţenilor români cu privire la drepturile şi responsabilităţile pe care le au în ţările în care intenţionează să muncească, să studieze şi/sau să locuiască, inclusiv la drepturile sociale (beneficii sociale şi servicii sociale) specifice fiecărui stat în parte;

Deasemenea, o mai bună informare cu privire la accesul românilor din străinătate pe piaţa muncii, o mai bună cunoaştere a cadrului legislativ specific din statul-gazdă, a condiţiilor de siguranţă la locul de muncă, a garanţiilor, condiţiilor contractuale, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor care decurg din acestea cu privire la locul de muncă, a serviciilor de asistenţă consulară şi la canalele de informare nu poate fi decât un ajutor pentru toți cei care-și caută un loc de muncă în afara granițelor.

Subliniez în mod special, conştientizarea pericolului la care se expun persoanele singure, femeile şi copiii, şi a pericolului de a deveni victime ale reţelelor transnaţionale de trafic de personae.

Doresc să reamintesc faptul că te afli într-o situație în care ești o victimă a abuzului prin muncă dacă: ești obligat să faci ore suplimentare, dar nu ești recompensat cu bani sau cu zile libere; lucrezi în condiții de muncă insalubre, unde nu îți este asigurată igiena; ești obligat să lucrezi în condiții dificile, fără a avea echipamentele de siguranță necesare, fără a avea pregătirea necesară sau ambele; plata oferită pentru serviciile tale este fluctuantă, deși efortul este constant și înregistrează o evoluție; lucrezi fără pauză; superiorul folosește un limbaj tendențios și te supune constant la violențe verbale” a susținut deputatul social democrat Mirela Furtună într-o declarație de presă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com