Click pentru a te abona

Astăzi, milioane de oameni din peste 100 de ţări citesc împreună şi împărtăşesc poveşti.La Medgidia copiii au mers la bibliotecă

35 Shares

În fiecare an, de Ziua Internaţională a Cititului Împreună, celebrată în 2020 pe 5 februarie, milioane de oameni din peste 100 de ţări citesc împreună şi împărtăşesc poveşti pentru a promova această activitate. Este o campanie a bucuriei, frumuseţii şi beneficiilor lecturii, având scopul de a evidenția puterea magică a cuvintelor.

Ziua Internațională a Cititului Împreună (World Read Aloud Day) a fost sărbătorită pentru prima dată în 2010, fiind creată de LitWorld, o rețea internațională de organizații dedicate promovării lecturii și alfabetizarii peste tot în lume.

Ziua Internatională a Cititului Împreună are rolul de a sărbători bucuria lecturii împreună și de a atrage atenția asupra dreptului la alfabetizare pentru fiecare om. În cei 10 ani de când a fost creată, a devenit o mișcare globală în care s-au implicat milioane de cititori, scriitori și ascultatori de povești din întreaga lume.

Anul acesta, aceasta zi a fost dedicată viitorului: al copiilor și al planetei deopotrivă. Sub deviza: “Citim împreună pentru a vindeca planeta!”, elevii clasei I Step by Step și ai clasei a IV-a Step by step de la Școala Gimnazială “Lucian Grigorescu”, au desfasurat o activitate la biblioteca municipală a orașului Medgidia, unde s-au bucurat de povestea scrisă de  îndrăgitul autor Alec Blenche – ,,Erus și Valea Generozității” și citită cu voce tare de către d-na educatoare Enea Aurica și elevii prezenți.

Astfel, elevii au demonstrat că dragostea de lectură şi cărţi este unul dintre cele mai mari daruri pe care le pot dobândi, iar atunci când citim împreună, schimbăm lumea!”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com