Click pentru a te abona

Ariile Protejate din Reţeaua DANUBEPARKS au fost prezentate Comisiei Europene

0 Shares

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării implementează, ca partener, în perioada 01.10.2012 – 30.09.2014, proiectul finanţat prin Programul de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei 2007- 2013 (SEE Programme 2007-2013), DANUBEPARKS STEP 2.0 – Anchoring the Danube River Network of Protected Areas as Platform for Preservation of Danube Natural Heritage, (Ancorarea Reţelei Dunărene de Arii Protejate ca Platformă pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunării).

Proiectul DANUBEPARKS STEP 2.0 continuă succesul celor trei ani de cooperare transnaţională între Ariile Protejate Dunărene. O delegaţie a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (A.R.B.D.D.) a participat în perioada 19 – 20 februarie 2014, alături de partenerii proiectului din Austria, Germania, Slovacia, Croaţia, Ungaria, Bulgaria, la Instruirea Responsabililor de Proiect din fiecare arie protejată (Seminar de Leadership) şi la Conferinţa Comună ETC-SEE pe problematica proiectelor de protecţia naturii sub conducerea GreenMountain, organizate la Bruxelles, Belgia.

Motivul pentru care aceste activităţi au fost organizate la Bruxelles cu toţi coordonatorii de proiect DANUBEPARKS a fost oportunitatea de a ne exprima la nivel european: întâlniri cu membri ai Parlamentului European şi ai Comisiei Europene şi participarea la Conferinţa Finală a Proiectului Green Mountain, cu care am cooperat în cadrul procesului de capitalizare a rezultatelor iniţiat de programul ETC-SEE. Am avut astfel ocazia de a face, pentru prima dată, o prezentare a cooperării din Reţeaua DANUBEPARKS impreună cu întreaga echipă transnaţională. Activitatea de inventariere a populaţiei de Vultur codalb ce a avut loc simultan, în 12 ianuarie 2014, în toate ariile protejate din Reţeaua DANUBEPARKS a fost aleasă spre exemplificare. Programul conferinţei a condus la mai multe discuţii despre planurile de Infrastructură Verde ale Uniunii Europene, incluzând perspective pentru Ariile Protejate la nivel de macroregiune pentru acest concept.

La Parlamentul European, principalul punct de discuţie a fost modalitatea de integrare a ecologiei în situaţia actuală, unde creşterea economică şi crearea de locuri de muncă reprezintă cea mai importantă preocupare pe agenda de lucru. Au fost evidenţiate opţiuni de cooperare şi idei de proiecte pe probleme de conectivitate ecologică de-a lungul Dunării. Întâlnirea, găzduită de Dna. Karin Kadenbach, Europarlamentar, a adus împreună reprezentanţi regionali şi Membri ai Parlamentului din Germania, Austria şi Bulgaria şi reprezentanţi ai Ariilor Protejate din toate ţările dunărene care fac parte din Uniunea Europeană.

Infrastructura verde a fost tema dominantă pentru grupul DANUBEPARKS ce a vizitat Comisia Europeană. Reprezentanţii DG Regio şi DG Mediu au prezentat ideile lor referitoare la infrastructura verde în Europa şi implementarea în viitor a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării. Reprezentanţii DANUBEPARKS au explicat ideea Insulelor Sălbatice – WildIsland, ce ar putea servi ca un punct de plecare pentru un proiect de Infrastructură Verde pentru întreaga Dunăre. Au fost exprimate idei definanţare pentru proiecte noi şi s-au căutat opţiuni de cooperare pentru viitor. Toate aceste întâlniri au reprezentat o oportunitate pentru întreaga Reţea DANUBEPARKS să se prezinte membrilor Parlamentului European şi reprezentanţilor Comisiei Europene, iar concluzia a fost una singură: ideile reţelei pentru proiecte viitoare se încadrează perfect în iniţiativele actuale ale Uniunii Europene reprezentanţi ai Ariilor Protejate din toate ţările dunărene care fac parte din Uniunea Europeană.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com