Click pentru a te abona

Ziua Mondială a Mediului 2018 – 5 Iunie: Protejând natura, protejăm viitorul vieții pe pământ

0 Shares

5 iunie – Ziua Mondială a Mediului este o Platformă de acțiune pentru cea mai importantă zi a ONU, pentru a încuraja conștientizarea și acțiunile la nivel mondial în vederea protejării mediului înconjurător. Încă de la început din 1974, ea a devenit o platformă globală pentru publicul larg, care este sărbătorită în peste 100 de țări.

Ziua Mondială a Mediului este cunoscută și sub denumirea de ,,Ziua oamenilor” pentru a sensibiliza astfel populația pentru a face cevaîn a avea grijă de planeta Pământ. Acest ,,ceva” poate fi focalizat la nivel local, național sau global, putând fi o acțiune atât individuală cât și colectivă. Fiecare este liber să aleagă.

In fiecare an, tema Zilei Mondiale a Mediului pune accentul pe o preocupare deosebit de presantă asupra mediului. Tema propusă pentru anul 2018 este ,,Combaterea poluării cu plastic”.

Gazda fiecărei Zile Mondiale a Mediului este o țară, întotdeauna diferită, unde se organizează și acțiunile oficiale de celebrare. Accentul pe țara gazdă ajută la evidențierea provocărilor de mediu cu care se confruntă și susține efortul de abordare a acestora. Gazda din acest an este India.

„Suntem cu toții conectați.  Așa că fiecare măsură pe care o luăm pentru a reduce risipa și pentru a tempera procesul de schimbare climatică este importantă. Alătură-te uneia dintre echipele noastre și implică-te pentru a face o diferență cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului” spune mesajul campaniei din acest an conform deputatului social democrat Simion Lucian, vicepreședinte al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților.

 

Deșeurile alimentare și deșeurile obiectelor dim material plastic pe care le găsim la fiecare pas reprezintă unele dintre cele grav-poluatoare ale planetei care produc gaze cu efect de seră ai planetei, acestea fiind ]n fapt cauzele declanșării procesului de încălzire globală și schimbările climatice care-l însoțesc și care ne afectează pe toți.

În Delta Dunării fenomenul pet-urilor, a ambalajelor din plastic, a deșeurilor menajere  este motiv continuu de informare și de conștientizare a localnicilor dar și a turiștilor care doresc să petreacă zile de vacanță minunate în paradisul deltaic și care sunt rugați să nu uite în locurile de campare sau aiurea, pe marginea lacurilor sau a bălților, peturile sau cutiile din care au băut bere sau băuturi răcoritoare, pungile și alte ambalaje pe care le-au avut în rucsac. Delta Dunării, asemenea tuturor deltelor, fluviilor, mărilor și oceanelor lumii trebuie păstrate iar relația noastră cu natura trebuie să devină una firesc-armonioasă pentru că dacă protejăm natura, ne protejăm pe noi. Protejăm viitorul vieții pe pământ” a conchis deputatul Simion Lucian.

În ultimii ani, milioane de oameni s-au implicat în activități de celebrare în întreaga lume.

Îndemnul campaniei din acest an este “Stop poluării cu PLASTIC – Dacă nu reutilizați, atunci refuzați”!

Prevenirea generării deșeurilor și în special a deșeurilor din material plastic este și trebuie să fie o preocupare majoră a tuturor instituțiilor și autorităților, dar nu în ultimul rând a noastră a tuturor.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com