Click pentru a trimite e-mail

ARBDD şi şcolile tulcene: Împreună la sărbătoarea Mării Negre

0 Shares

arbdd02Ziua Internaţională a Mării Negre marchează semnarea la 31 octombrie 1996, de către cele șase țări riverane Mării Negre — Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia și Ucraina — a Planului Strategic de Acțiune (PSA) pentru Marea Neagră, document ce conține cel mai complet set de strategii și măsuri pentru salvarea și reabilitarea Mării Negre.

Cu acest prilej, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a desfăşurat, în parteneriat cu Asociaţia EUROTULCEA şi şcolile din municipiul Tulcea şi perimetrul RBDD, o serie de activități cultural-educative.

 

arbdd03În cadrul programului de activităţi au avut loc prezentări ale evenimentului de mediu şi importanţa respectării prevederilor Convenției pentru Protecția Mării Negre, expunere de machete reprezentând cele şase ţări riverane Mării Negre, precum şi purtarea unor costume tradiţionale specifice acestora, de către elevii de la Şcoala nr. 12 din Tulcea, momente artistice, cântece interpretate instrumental de către elevi şi profesori de la Liceul de Artă ,,George Georgescu”, expoziții de desene având ca temă Marea Neagră, concursuri, jocuri distractive etc. De asemenea, în localităţile Crişan şi Sulina s-au desfăşurat activităţi de celebrare, prin prezentări, muzică şi poezie, jocuri. La Sulina activităţile s-au desfăşurat sub deviza ,,Delfinii din Marea Neagră – Să-i iubim şi să-i respectăm” cu participarea elevilor de la Liceul teoretic ,,Jean Bart” din localitate.

arbdd04Prin evenimentele organizate, câteva devenite tradiționale, se urmărește cunoaşterea biodiversităţii şi importanţei mediului marin pentru om, conștientizarea în vederea adoptării unui comportament pozitiv și responsabil față de mediul marin și de coastă, pentru a împiedica poluarea acestora fiind evident că există un risc serios de pierdere a unor habitate valoroase și a unor peisaje și, în cele din urmă, a biodiversității și productivității ecosistemului Mării Negre.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării are în derulare mai multe proiecte cu activităţi dedicate zonei Mării Negre, precum:

 

arbdd06 Proiectul „Îmbunătăţirea stării de conservare a biodiversităţii sectorului pontic din RBDD prin conştientizare, informare, vizitare” (RBDD-CIV), finanţat din Programul POS Mediu, având ca obiectiv îmbunătăţirea stării de conservare a biodiversităţii sectorului pontic al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării,  prin crearea unor condiţii optime de informare şi vizitare, care să satisfacă localnicii şi vizitatorii atât din punct de vedere educativ cât şi recreaţional şi să contribuie la minimizarea impactului negativ al acestora asupra naturii.

– Proiectul ,,Măsuri de management pentru situl (SCI) marin Natura 2000 ROSCI0066 Delta Dunării – zona marină”, finanţat din Programul POS Mediu, având ca obiectiv asigurarea bazelor unui management eficient al sitului (SCI) marin ROSCI0066 Delta Dunării-zona marină, din reţeaua ecologică Natura 2000, în scopul conservării durabile a diversităţii biologice, a habitatelor marine şi a speciilor de floră şi faună marină de interes comunitar şi naţional, elaborarea măsurilor de management al sitului în conformitate cu directivele NATURA 2000 şi legislaţia naţională specifică.

arbdd05– Iniţiativa Regională Ramsar pentru zonele umede costiere ale Mării Negre- Black Sea Coast Wetland Initiative (BlackSeaWet). Iniţiativa BlackSeaWet are ca scop conservarea şi gestionarea durabilă a zonelor umede costiere din jurul Mării Negre fiind foarte importantă pentru a promova ideea de conservare. Convenţia RAMSAR a considerat utilă o astfel de iniţiativă regională şi acum o susţine financiar. Zonele costiere ale Mării Negre includ o mare varietate de habitate, cu specii de plante şi animale de importanţă naţională, internaţională şi desemnate ca situri Ramsar. Iniţiativa urmăreşte catalizarea conservării şi dezvoltării durabile a acestor zone umede prin stimularea şi coordonarea cooperării în regiune. Abordarea problemelor implică o strategie cu multipli factori de decizie care includ guvernele, societatea civilă şi sectorul privat, totul urmărind promovarea Planului Strategic Ramsar 2009 – 2014.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com