Click pentru a te abona

ARBDD: Întâlnirea Regională România – Moldova – Ucraina “Biodiversitate și Turism”

0 Shares

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării implementează proiectul transnațional Centrul de Competență al Dunării—DANUBEPARKS Biodiversitate și Turism (DCC-DANUBEPARKS Biodiversity and Tourism), împreună cu 15 parteneri din Rețeaua DANUBEPARKS.DCC.

foto02

Proiectul este finanțat de Centrul de Competență al Dunării (DCC) și GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), având ca obiectiv principal dezvoltarea și promovarea ofertelor transfrontaliere privind turismul în natură. Activitățile sunt grupate în module ce se referă la întărirea capacității instituționale, dezvoltarea de produse turistice și marketing.

Proiectul urmărșste devoltarea ofertelor de turism în natură în regiunile ariilor protejate, integrarea lor în trasee transnaționale și promovarea acestora operatorilor de turism. Această dezvoltare a ofertelor se realizează prin identificarea de noi produse turistice cu punere imediată în practică și prin întărirea abilităților de ghidare.

În cadrul proiectului sunt stabilite întâlniri regionale pentru parțile interesate din ariile cursului de Mijloc și de Jos al Dunării, cu scopul de a îmbunătăți serviciile de turism în natură din regiune.

În acest context,  Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a organizat la Tulcea “Întâlnirea regională România, Moldova și Ucraina”, cu tema “Biodiversitate și Turism”, la care au participat reprezentanți ai factorilor interesați în dezvoltarea și promovarea ofertelor de turism trilaterale din zona Deltei Dunării și Regiunea Prutului Inferior: touroperatori, agenții de turism, prestatori de servicii turistice, asociații de promovare a turismului, administratori ai ariilor naturale protejate, ONG-uri, etc.

În cadrul evenimentului s-a prezentat potențialul ariilor naturale protejate din regiune, programele turistice organizate, s-au discutat strategii de conceperea unor itinerarii pentru produse turistice transfrontaliere care să promoveze obiectivele turistice specifice fiecărei arii naturale, dar și punctele de atracție limitrofe, discuțiile fiind urmate de o scurtă vizită practica în Delta Dunării.

A fost stabilit conceptul pentru o broșură regională privind turismul în ariile naturale învecinate din regiune, broșura ce va fi concepută la începutul anului viitor de catre DCC. Noile produse turistice transfrontaliere vor fi prezentate operatorilor de turism ca parte a activităților DCC la Târgul Internațional de Turism de la Berlin (ITB) din 2015 în vederea contractării ulterioare de către touroperatori sau turiști individuali interesați.

Broșura va promova valorile remarcabile ale regiunii, ilustrând potențialul turistic unic natural și cultural, tradițiile locale, având drept scop provocarea curiozității și dorința turiștilor de a vizita această regiune, dar va avea totodată și un rol educativ, conștientizând vizitatorii asupra importanței ariilor naturale protejate vizitate.

Participanții au atras atenția asupra condițiilor minime acceptabile cerute de turiștii străini privind asigurarea securității corporale, siguranței alimentare și a condițiilor igienico-sanitare.

Întâlnirea regionala România—Moldova-Ucraina a fost utilă pentru toți participanții din cele trei țări, fiind o reală oportunitate de dezvoltare a turismului în regiune.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com