Click pentru a te abona

ARBDD, apel către pescari: eliberați urgent puii de sturion capturați în mod accidental în plase (!)

4K Shares

Administrația  Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), ca autoritate de mediu şi administrator de arie naturală  protejată , informează cu privire la prezenţa în Dunăre în perioada imediat următoare, o puilor sălbatici de sturion din specia nisetru deoarece, în perioada 11—12 iunie 2019, colaboratorii de la WWF Bulgaria vor elibera în zona Belene (Km 573) un număr de aproximativ 15000 — 20000 de pui de nisetru, cu o dimensiune de cca 10 cm, ceea ce ar putea conduce la prinderea lor în plasele pescărești.

Populaţia de sturioni din Dunăre a scăzut în ultimul secol la un nivel care face ca speciile să fie critic periclitate. Prin urmare, există o nevoie urgeantă de conservare prin repopulore şi reintroducerea sturionilor în habitatele naturale.

În această stare de fapt, Administrația Biosferei Delta Dunării face apel către pescarii ce practică pescuitul în arealul Rezervației să descurce fără întârziere din uneltele de pescuit puii de sturion capturați în mod accidental și să-i elibereze cu prioritate în mediul natural. Eliberarea puilor de sturion în special, dar şi a celorlalte specii de peşti subdimensionaţi se constituie într-un gest de normalitate, de moralitate și de legalitate întrucât reținerea acestor specii de sturion, de exemplu, se pedepsește conform normelor în vigoare.

În perimetrul RBDD, pescuitul sturionilor în alt scop decât cel științific sau pentru producerea de material biologic privind repopularea și acvacultura, sunt interzise.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com