Click pentru a te abona

Arătarea Maicii Domnului, strălucind ca soarele, în biserica din Vlaherne (secolul X), în timp ce se ruga din cer şi își acoperea credincioșii cu cinstitul său Omofor

74 Shares

C праздником Покрова Пресвятой Богородицы!
Astăzi, 14 octombrie (1 octombrie după calendarul iulian), credincioșii ortodocși de rit vechi prăznuiesc Acoperământul Maicii Domnului.
Deși nu se regăsește printre cele 12 sărbători împărătești, Acoperământul Maicii Domnului se numără printre praznicele mari ale lumii creștin-ortodoxe.

Sărbătoarea amintește de arătarea Maicii Domnului, strălucind ca soarele, în biserica din Vlaherne (secolul X), în timp ce se ruga din cer şi își acoperea credincioșii cu cinstitul său Omofor.

Pe teritoriul României, lăcașurile de cult starovere din mai multe localități unde trăiesc ruși lipoveni își prăznuiesc astăzi hramul: Bordușani (jud. Ialomița), Brăila (jud. Brăila), Brătești (jud. Iași), Manolea (jud. Suceava), Sfiștofca, Jurilovca și Pătlăgeanca (jud. Tulcea), Dumasca (județul Vaslui).

Credincioșii aparținând Confesiunii de Novozâbkov serbează în această zi de mare însemnătate religioasă hramul bisericii din Sarichioi (jud. Tulcea).

Îi mulțumesc în mod deosebit părintelui Feodor Cazamon din Sarichioi pentru invitația de a participa la slujba bisericii de rit străvechi din localitate. Sper să o pot onora cât mai curând!

La ceas de sărbătoare, vă transmit tuturor gânduri bune, de pace și înțelegere!

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com