Click pentru a te abona

AQCH, potențial tratament pentru pacienții cu COVID-19, primul medicament fitofarmaceutic aprobat pentru studiul clinic

182 Shares

Studiul clinic se va desfășura în 12 centre din India la 210 pacienți; rezultatele, așteptate în octombrie 2020. Medicamentul a arătat efecte anti-SARS-CoV-2 în studiile în vitro efectuate în colaborare cu Centrul Internațional pentru Inginerie Genetică și Biotehnologie (ICGEB), Italia.
„Sun Pharma” a primit aprobarea de la Agentia natională a medicamentelor din India (DCGI) pentru efectuarea fazei a II-a a studiilor clinice  în 12 centre din India la 210 pacienți. Durata tratamentului pentru pacienți va fi de 10 zile. Rezultatele studiului clinic sunt așteptate până în octombrie 2020.

Studiul de siguranță al AQCH a fost deja finalizat și medicamentul a fost găsit în siguranță la doza recomandată pentru faza a II-a a studiului. Dilip Shanghvi, director general al Sun Pharma, a menționat: “Acesta este primul medicament fitofarmaceutic aprobat pentru studii clinice de către DCGI, ca tratament potențial pentru COVID-19. AQCH a arătat efecte anti-SARS-CoV-2 în studiile in vitro efectuate în colaborare cu ICGEB, Italia. Aceste rezultate combinate cu informații despre mecanismul de acțiune prin intermediul studiilor in vitro și a studiilor pe animale mici ne oferă încrederea de a evalua această opțiune potențială de tratament pentru pacienții cu COVID-19.” AQCH, care este dezvoltat pentru Febra Denga, a arătat un efect antiviral larg în studiile in vitro și, prin urmare, este testat ca o opțiune potențială de tratament pentru COVID-19.
Dr. Renu Swarup, secretar al Departamentului Biotehnologiei din cadrul Ministerului Științei și Tehnologiei, a declarat: “Eforturile noastre de a dezvolta un medicament sigur, eficient și accesibil împotriva bolii Denga au început în urmă cu aproximativ 13 ani. Echipa colaboratoare a inițiat rapid studii pentru dezvoltarea unui medicament împotriva COVID-19. Îi dorim succes echipei colaboratoare în desfășurarea studiului clinic împotriva COVID-19 și totodată pentru dezvoltarea medicamentelor fitofarmaceutice împotriva altor boli infecțioase.”

182 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com