Click pentru a te abona

Apelul disperat către presă și autoritățile sanitare al medicului chirurg Paul Ichim de la Spitalul Județean Galați. “Maniera în care nimeni nu mai ascultă de nimeni, nu poate continua”

PRIMIT LA REDACȚIE Medicul chirurg Paul Ichim de la Spitalul Județean Galați, a transmis un apel disperat către presă și autoritățile sanitare, apel pe care îl prezentăm, integral, în continuare:

“Până la urmă, ce-i Spitalul Județean în ecuația sănătății ultimelor două luni?! Cu toate că-i declarat ca fiind de suport, sau nu știu cum se numește, în orice caz, nu de prima linie Covid, primește de la celelalte spitale desemnate în acest sens, toate cazurile mai dificile.

Spitalul de boli infecțioase, care nu are nici în acest moment ATI, trimite la cel Judetean. Spitalul CFR, pe considerentul că are doar un aparat de ventilație mecanică și că nu-și poate deranja seara medicii, trimite tot la Județean.

Problema cu Spitalul de Pneumoftiziologie este deja cunoscută: nu poate primi bâtrâni cu acest Covid, deoarece au comorbidități și nu se pricep. Că au bolnavi cu TBC și patologie complexă conexă, nu se pune, cei cu acest Covid19 se trimit la Spitalul Județean. Că doamna de acolo, după o primă revoltă a autorităților privind refuzul de asistență medicală, a fost cât pe ce să-și piardă postul… văd că-și vede de treabă nestingherită(!)

Apropos, trăiască fostele și actualele relații liberale dar și cele trecute PSD-iste ale…știm noi cui. Așa-i în viată, unii sunt făcuți de mama lor doar pentru postul de director, la altceva nu se pricep.
Județeanul se chinuie de două luni să-și delimiteze circuitele, este singurul spital care încearcă să-și trieze cazurile în acele corturi. Puterea de testare în timp real este limitată. După vechea tradiție încetățenită bine, totul se descarcă la Spitalul  județean.

În gardă, habar nu ai dacă te întâlnești cu viroza. Din cauza asta spitalul a funcționat la 25-30% din capacitate.

Bolnavii cu restul patologiilor au lăsat frica în ultimele două săptămâni și au început să vină disperați la Spital. Avem de operat din ce în ce mai mult, dar trebuie să tot decalăm programul și să ne rugăm Divinității să nu apară complicații  la vreunul dintre pacienții ce așteaptă (multă oncologie).


Serviciul de terapie intensivă are o groază de personal imobilizat la acel compartiment Covid, iar spațiul pentru terapia postoperatorie este astfel, limitat. Spitalul Județean ar trebui să asiste doar pacienții care au Covid cu urgențe medico-chirurgicale. Numărul acestora în aceste două luni a fost foarte, foarte mic.
Până la urmă, ce se dorește de la acest spital? În maniera asta nu putem acoperi asistența medicală a celorlalte patologii, suntem blocati cu ce nu ar trebui să fie asistat aici, fiind și cei mai expusi la o contaminare în masă.

Văd că toți ai noștri din spital cam tac, ar fi cazul să-și asume rolul desemnat fiecărui spital în parte. Îi rog să scrie pe aici, să cunoască lumea cu ce ne confruntăm acolo. Să povestească despre mitocănia ultimului etnic asistat Covid, trimis din alt spital (!) pentru că nu voiau să se complice cu el. Dacă ar vorbi personalul de acolo, din ATI, ce-a pățit, v-ați îngrozi.
Știu că o dotare în timp scurt, o regândire a circuitelor, ia timp și cere resurse materiale, dar în mod sigur, în maniera asta, în care nimeni nu mai ascultă de nimeni și aruncă doar în curtea Județeanului, nu mai poate continua”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com