Click pentru a te abona

Apel disperat pe facebook după plângeri repetate la poliție și la parchet

0 Shares

O tânără din Tulcea trăiește de mai bine de un an un coșmar greu de imaginat din partea fostului concubin care nu înțelege că o familie nu se poate întemeia pe teroare. Totul a început în urmă cu mai bine de doi ani, când bărbatul a început să bea zdravăn și apoi să-și descarce neputințele și frustările pe Alexandra. Fata și-a luat băiețelul de 5 ani și a plecat încercând să încheie relația cu agresorul. Acesta însă nu a acceptat și, rănit în orgoliul său exacerbat a urmărit-o peste tot și a început să o terorizeze pur și simplu.

Untitled-1

Alexandra a ajuns de mai multe ori în stare gravă la spital. A făcut nenumărate plângeri la poliție și la parchet. A obținut un ordin de restricție pentru individul extrem de periculos care… a continuat s-o agreseze cu și mai multă bestialitate. Au fost momente când a călcat-o pur și simplu în picioare și doar faptul că au intervenit mai mulți bărbați care-au văzut scena, au făcut ca femeia să scape cu răni grave dar cu viață și să rămână alături de băiețelul ei.

Disperată și înfricoșată, fata a cerut ajutor în mod public, pe facebook:

“Iată cum mi-au respectat dreptul la integritate fizică și psihică Poliția Tulcea și Parchetul Tulcea
Din mai 2013 m-am despărțit de fostul concubin S. C., cu care am conviețuit un an.De atunci trăiesc un adevărat coșmar. Sunt amenințată cu moartea, hărțuită, lovită, mi-a distrus mașina de câteva ori.
In anul 2013 am înregistrat Plângeri la Poliție sub nr. 2374/P/2013, 5620/P/2013, 3595/P/2013 însoțite și de Certificat medico-legal. Nu s-a luat nici o măsură.La cererea mea Judecătoria Tulcea prin sentința nr. 375/14.02.2014 a emis Ordin de Protecție impotriva fostului concubin pe termen de 6 luni.
Pe toată perioada valabilității Ordinului de Protecție, am sunat la 112 fiind în imposiblitate de a mă apăra și am depus Plângeri, la Poliție și Parchet sub nr. 395/P/2014; 1308/P/2014; 1644/P/2014; 2222/P/2014; 2473/P/2014; 2474/P/2014; 3808/P/2014; 3828/P/2014; 3992/P/2014; 4261/P/2014, însoțite de un Certificat Medico-Legal și 57784/08.10.2014; 52817/13.10.2014; 53163/21.10.2014, toate plângerile sunt pentru infracțiuni de amenințare, hărțuire, lovire, distrugere la care am fost supusă în mod continuu, inclusiv noaptea, la domiciliul meu.
In noaptea de 2 februarie, în jurul orelor 00.00, când mă întorceam de la locul de muncă, fostul concubin m-a agresat fizic. Fotografiile de mai jos reprezintă rezultatul ultimei agresiuni.
Mă aștept la orice din partea agresorului și la indiferență din partea organelor de cercetare penală.
Sunt angajată, obțin venituri, plătesc impozit!”

*Inspectoratul de Poliție al Județului Tulcea face următoarele precizări:

“Urmare materialului postat pe Facebook de o tânără din Tulcea agresată de fostul concubin și având în vedere solicitările reprezentanților mass-media referitor la acest subiect vă comunicăm următoarele:

La nivelul Poliției Municipiului Tulcea au fost înregistrate 17 dosare penale pentru reclamații depuse de tânără pentru infracțiunile de amenințare, distrugere, loviri sau alte violențe și nerespectarea hotărârilor judecătorești. Activitățile din toate aceste dosare au fost desfășurate sub supravegherea procurorului de caz, care a dispus diferite măsuri.

La cele 8 sesizări formulate telefonic prin Apelul de Urgență 112, polițiștii au intervenit, întocmind 6 dosare penale pentru infracțiuni flagrante. Soluția finală în aceste dosare va fi dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea”.

*Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea:

“Plângerile formulate de partea vătămată G. Alexandra Irina în cursul anului 2014 au fost reunite într-un sigur dosar în care suspectul S. Alin Cristian a fost audiat sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, ameninţări, distrugere şi nerespectarea hotării judecătoreşti, cauza fiind în prezent pentru cercetări la Poliţia mun. Tulcea. Faţă de persoana reclamată a fost pusă în mişcare acţiunea penală, urmând ca după audierea acestuia în calitate de inculpat şi administrarea tuturor probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor sesizate şi la stabilirea vinovăţiei persoanei reclamate, când urmărirea penală va fi terminată, dosarul să fie înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea pentru a se dispune asupra celor constatate. Referitor la actele de violenţă suferite de partea vătămată G. Alexandra Irina, în noaptea de 02.02.2014, urmare a agresiunii numitului Scaralat Alin Cristian, vă comunică faptul că plângerea acesteia a fost înregistrată în evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, urmând ca în cauză să fie efectuate cercetări în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a persoanei reclamate“.

N.R. Procedurile, ancheta, procesele, audierile martorilor sunt în cele mai multe cazuri greoaie, de lungă durată, sunt sub pecetea birocrației și a a legislației (?) fără prea multe soluții concrete. Nu ar fi rău dacă și în astfel de cazuri (extrem de numeroase din păcate) legiuitorii acestei țări ar găsi soluții imediate astfel încât să nu se mai întâmple “tragedii regretabile” cu multe, multe păreri de rău. Tardive.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com