Click pentru a te abona

Apel către preşedintele României pentru promulgarea Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat

244 Shares

*Fac un apel, pe această cale, către domnul Klaus Werner Iohannis, preşedintele României, să nu amâne promulgarea Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat, pentru că o amânare va aduce numai dezavantaje României şi românilor.

După ce săptămâna trecută am dezbătut şi adoptat în Parlament Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2019, consider oportun să prezint în cadrul acestei declaraţii politice câteva date şi aspecte cu privire la prevederile Legii bugetului de stat.

Aşa după cum deja cunoaşteţi, anul 2019 va aduce câteva premiere cu privvire la buget. În primul rând, este anul în care Produsul Intern Brut al României va depăşi 1.000 de miliarde de lei, o creştere cu peste 33,6% faţă de anul 2016.

O altă premieră este dată de faptul că bugetul de pensii nu va mai fi pe deficit, se estimează un excedent de 0,2%, o veste foarte bună deoarece demonstrează că nivelul pensiilor este sustenabil pe termen lung.

În privinţa veniturilor la bugetul general consolidat, vom avea o colectare echivalentă cu 33,5% din PIB, reprezentând 342,7 miliarde de lei, în creştere cu 53,1% faţă de anul 2016.

Subliniez şi faptul că deficitul bugetar calculat pentru anul 2019 se află sub ţinţa de 3%, respectiv 2,76% din PIB.

Pentru cetăţenii României cifrele prezentat nu înseamnă foarte mult, deoarece este mult mai important cum vor fi folosiţi aceşti bani şi cum va influenţa acest lucru viaţa lor de zi cu zi.

Din acest punct de vedere, menţionez că bugetul se axează pe trei domenii prioritare, respectiv sănătate, educaţie şi investiţii.

În privinţa sănătăţii avem o creştere cu 6 miliarde de lei a bugetului faţă de 2018, adică o creştere a bugetului cu 12%, ceea ce înseamnă că vor fi acoperite toate programele în derulare şi vor fi finanţate chiar programe noi, precum testele de markeri tumorali, programul Panorama, programul Diabet juvenil şi programul vitamina D.

În educaţie avem o creştere a bugetului cu 9,8 miliarde de lei faţă de anul precedent, ceea ce arată încă o dată interesul pe care îl acordă PSD acestui domeniu extrem de important pentru viitorul României.

Nu în ultimul rând, anul 2019 va fi un an al investiţiilor, sunt prevăzute cheltuieli record cu investiţiile de 49,65 miliarde lei, în creştere cu 15,4 miliarde lei faţă de 2018, din care 6 miliarde în plus sunt prevăzuţi doar pentru transporturi, adică pentru realizarea unor proiecte de infrastructură.

De asemenea, sunt prevăzute în buget 38,1 miliarde lei aferente proiectelor cu finanţare din fonduri europene, bani care se vor duce tot în investiţii.

În legătură cu veniturile populaţiei, câştigul salarial mediu net în 2019 va fi de 3.085 lei, în creştere cu 50,7% faţă de anul 2016, punctul de pensie va fi majorat cu 15% de la 1 semptembrie 2019 şi va ajunge la 1.265 de lei, iar alocaţiile pentru copii vor creşte de la 84 de lei pe lună la 150 de lei pentru copii între 2 şi 18 ani, la care se adaugă copiii care au trecut de 18 ani dar urmează cursurile liceale, şi o creştere de la 200 de lei la 300 de lei pentru copii între 0 şi 2 ani, ca urmare a adoptării în Parlament a unui amendament la Legea bugetului de stat.

Toate aceste date arată că bugetul a fost conceput având la bază premize economice solide, şi va aduce un plus la nivelul de trai al tuturor românilor.

Fac un apel, pe această cale, către domnul Klaus Werner Iohannis, preşedintele României, să nu amâne promulgarea Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat, pentru că o amânare va aduce numai dezavantaje României şi românilor. Deputat Radu Anişoara, Tulcea, Comisia pentru muncă și protecție socială

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com