Click pentru a te abona

Apel către guvernanți să acorde un sprijin real agricultorilor și să facă demersuri concrete în vederea dezvoltării sistemelor de irigații.

195 Shares

Agricultura este unul dintre principalii piloni pentru dezvoltare ai județului Tulcea. Județul se situează pe primul loc în țară la suprafața agricolă cultivată ecologic. Veniturile din acest an ale agricultorilor nu vor fi pe măsura eforturilor depuse, consecință a secetei prelungite care a afectat suprafețe importante de teren cultivat.

Județul Tulcea se află pe pe locul 2 la nivel național la suprafața calamitată (129.000 de hectare). Într-un an greu pentru fermierii din țară, Guvernul PNL arată prea puțin interes pentru această importantă ramură a economiei.

,,Interesul guvernanților PNL, al premierului și al ministrului Agriculturii, pentru fermieri este invers proporțional cu nevoile atât de mari ale agricultorilor. Faptul că România cheltuie pe despăgubiri pentru secetă de 5 ori mai mult decât suma investită în irigații arată lipsa de interes a acestui Guvern liberal, desprins parcă din fabula Greierele și Furnica, care cântă când ar trebui să muncească și se trezește atunci când deja nu mai e nimic de făcut. Preocupați de jocurile electorale, au arătat prea târziu și prea timid un sprijin pentru agricultori. Oamenii aceștia aveau nevoie de fonduri încă din primăvară, nu acum când sute de mii de hectare sunt calamitate și când nu se mai pot salva multe“, spune Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean.

Dobrogea este cea mai aridă regiune a țării și cu atât mai mult era nevoie de sprijin pentru agricultorii din zonă. În schimb, fermierii s-au lovit de bâlbâielile politice ale ministrului Agriculturii, care în primăvară abia se apuca de regândirea Programului de reabilitare a infrastructurii de irigații, în care PSD băgase deja peste 200 de milioane de euro.

Horia Teodorescu face un apel către guvernanți să acorde un sprijin real agricultorilor și să facă demersuri concrete în vederea dezvoltării sistemelor de irigații.

Agricultura din județul Tulcea este perfomantă, de calitate, avem fermieri profesioniști, ferme mari. Susțin alocarea de fonduri europene și din bugetul național pentru dezvoltarea sistemelor de irigații din județul Tulcea. M-am implicat total pentru sprijinul fermierilor tulceni, pentru identificare de surse de finanțare din programele europene și programele naționale.  De asemenea, voi face demersuri la nivel guvernamental și legislativ pentru sprijinul agriculturii tulcene. Oamenii aceștia merită mai mult decât strategii peticite, așa cum i-a obișnuit Guvernul PNL în acest an.“, declară președintele Consiliului Județean Tulcea.

În județul Tulcea, prin instrumentul ITI Delta Dunării s-au atras fonduri în valoare de peste 140 milioane euro pentru dezvoltarea sectorului agricol. 680 de proiecte au fost finanțate din diverse domenii, printre care sprijinirea deschiderii de noi ferme, modernizarea și utilarea fermelor existente, achiziția de echipamente pentru irigații și investiții în proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii.

Comandat de PSD Tulcea, executat de APDR Dobrogeacult, CMFC 21200019

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com