Click pentru a te abona

Anul Nou pe rit vechi l-a adus pe Ded Moroz la Comunitatea Rușilor Lipoveni. “Cea mai mare valoare a comunității sunteți voi, rușii lipoveni, de la cei mai mici la cei mai în vârstă”

418 Shares

La invitația președintelui CRL-Tulcea, prof. Natalia Neumann, am asistat la Serbarea lui Ded Moroz la Tulcea. M-a încântat să văd zecile de copii ruși lipoveni, adunați cu mic cu mare în sala de festivități a Centrului Cultural Vicol Ivanov din Tulcea cum îi cântă lui Ded Moroz și cum se bucură și păstrează în continuare folclorul transmis de părinți și bunici. Tinerii aceștia sunt viitorul comunității noastre și, cu ocazia aceasta, doresc să le mulțumesc și să îi felicit pentru momentul artistic atent pregătit sub îndrumarea cadrelor didactice.

Sărbătorile de iarnă au darul de a uni generațiile și prin intermediul acestor întâlniri. Fondul tradițional este transmis astfel de la o generație la alta și sper ca acesta să dăinuie în timp prin aportul adus de fiecare dintre noi.
Îndemn tânăra generație să stea cât mai mult în preajma bunicilor și să învețe cât mai mult de la ei, pentru că ei sunt o sursă inepuizabilă de folclor și tradiții.

În noaptea de 13 spre 14 Ianuarie 2020 creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc Revelionul și Anul Nou conform tradiției nostre străvechi. În sufletul și în mintea fiecăruia dintre noi, un nou an înseamnă, înainte de toate, înnoirea unei speranțe de mai bine pentru sine, pentru propria familie și pentru societatea din care facem parte.
Finalul fiecărui an este un moment de bilanț și retrospectivă la nivel individual și la nivel colectiv. În ceea ce mă privește, las în spate un an plin, solicitant, dar presărat cu reușite ce deschid perspective frumoase pentru viitor. A fost un an cu schimbări majore pe plan politic și social, atât intern, cât și în ceea ce privește relația parlamentară dintre România și Rusia. Am ajuns, astfel, într-un punct important al istoriei colaborării bilaterale, după o îndelungată absență. Îmi exprim speranța că relansarea acestui dialog va fi încurajat pe viitor de un context socio-politic favorabil.

Pe plan intern, îmi asum, în anul 2020, aceeași funcție de promotor al unor proiecte legislative cu impact socio-economic favorabil pentru zonele defavorizate din deltă, dar și în celelalte localități în care trăiesc ruși lipoveni. Îmi pun la dispoziția dumneavoastră întreaga susținere în vederea implementării programelor de finanțare europene în sprijinul comunităților locale.
În preajma noului an, speranţele noastre sunt mai mari. Indiferent care ar fi împrejurările colectivității din care facem parte, consider că cea mai mare valoare a comunității sunteți voi, rușii lipoveni, de la cei mai mici la cei mai în vârstă. De aceea, prioritatea mea în anul 2020 rămâne neschimbată. Doresc să vă reprezint cu asumare interesele în activitatea din comisii, să continui demersurile pe lângă Secretariatul de Stat pentru Culte în sprijinul lăcașurilor noastre de cult, să lupt pentru acele valori culturale, spirituale și lingvistice pentru care au militat cei ce au fondat, în urma cu 30 de ani, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România.

Deși bilanțul anului 2019 arată participarea, în afara activității parlamentare propriu-zise, la peste 150 de diferite evenimente (întrevederi cu autorități locale, întâlniri cu etnici ruși lipoveni în afara comunităților locale, activități culturale ale CRLR, activități organizate de autorități centrale, locale și ONG-uri, întâlniri organizate în sânul Bisericii, întrevederi cu reprezentanții Ambasadei Federației Ruse), îmi doresc mai mult. Îmi doresc să ajung în toate comunitățile din țară şi voi face din asta o prioritate în 2020. Anul 2020 va fi foarte important în menținerea acestei relații cu comunitățile locale și rezolvarea problemelor ce nu și-au găsit încă soluția. Dumneavoastră, celor ce continuați să credeți în mine, vă mulțumesc!
Celor din țară și celor ce petreceți sărbătorile în alte țări ale lumii, vă doresc un An Nou fericit, cu pace sufletească, bucurie și succes în tot ceea ce vă propuneți!

Andrian Ampleev

Deputat CRLR

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com