Click pentru a te abona

Anonimul 2020, Sf.Gheorghe,Delta Dunării: s-a deschis cu proiecţia „The Father” cu Anthony Hopkins şi Olivia Colman și s-a încheiat cu „Malmkrog” în regia lui Cristi Puiu

271 Shares

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL IIFF 2020, ajuns la cea de-a 17-a ediții, s-a  desfășurat în perioada 12-16 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, și a prezentat un program de 26 de filme: competițiile de scurtmetraj românesc (9 titluri) și internațional (10 titluri), plus șapte producții de lungmetraj de ficțiune și documentar. Numărul maximum de participanți pentru fiecare proiecție a fost de 400 de persoane în tr-un spațiu generos.

THE FATHER, debutul în lungmetraj de ficțiune al dramaturgului francez Florian Zeller, a deschis festivalul. Filmul a avut premiera mondială la Sundance și îi are în rolurile principale pe Anthony Hopkins și Olivia Colman, ambii deținători a două premii Oscar.

Filmul ilustrează degradarea fizică și mentală ce vine odată cu înaintarea în vârstă.

MALMKROG, noul film al lui Cristi Puiu, care a avut premiera mondială la Berlin, a închis ediția 2020 a ANONIMUL. O ecranizare de epocă, cu un scenariu adaptat după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu).

Documentarul „Acasă”, regizat de Radu Ciorniciuc, care a fost premiat între altele la Sundance, DOK.fest Munchen şi Cracovia FF.

Documentarul „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a avut premiera mondială la Festivalul de la Veneţia 2019, în afara competiţiei. Ulterior, a fost prezentat la Toronto IFF şi la Zurich, iar în ianuarie, la Sundance.

5 minute”, scris şi regizat de Dan Chişu, a avut premiera mondială în octombrie 2019, în competiţia oficială a celei de-a 35-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia.

Ivana cea Groaznică”, o poveste neconvenţională despre oameni şi locuri spusă de Ivana Mladenović, a fost premiat anul trecut de juriul secţiunii Cineasti del Presente la Locarno şi anul acesta a fost desemnat la cel mai bun film la Belgrad-Fest.

Având în vedere măsurile de restricție, siguranță și prevenție adoptate de autorități în această primăvară, cea de-a 17-a ediție a ANONIMULs-a desfășurat în exclusivitate în aer liber, cu un număr maxim de 400 de participanți la fiecare proiecție. Accesul la proiecții a fost gratuit și s-a făcut doar în baza rezervărilor electronice.

„Încă de la începutul pandemiei ne-a fost clar că o întâlnire online nu s-ar potrivi cu festivalul nostru, unde este vorba despre public și Deltă, despre întâlniri cu cineaști și discuții lungi în noapte, despre conexiunea dintre sute (anul acesta) de oameni în fața unui ecran de cinema în aer liber. ANONIMUL va arăta cu totul altfel anul acesta, este clar, însă nu putem renunța la întâlnirea noastră de fiecare august, decât dacă autoritățile ne-ar impune acest lucru, prin măsurile adoptate până la data Festivalului.”, a declarat Miruna Berescu, directorul ANONIMUL IIFF.

În zona de proiecție au existat fluxuri de intrare și ieșire vizibil marcate. La intrare, s-a făcut un triaj observațional și s-a va verificat temperatura (non-contact). Purtarea măștii și respectarea distanței de minimum 1,5 metri între persoane au fost obligatorii pe tot parcursul evenimentului.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com