Click pentru a te abona

Aniversarea a 10 ani de la semnarea Declarației de Parteneriat Strategic, lansarea Sezonului cultural România-Franța pe agenda dialogului român-francez

0 Shares

Ministrul pentru Europa și pentru afaceri externe al Republicii Franceze, Jean-Yves Le Drian s-a aflat pentru câteva zile în România unde a avut câteva întâlniri la nivel înalt.

“În contextul unui an cu multiple semnificații  în relația cu Franța, discuțiile cu distinsul oficial francez s-au axat pe: aniversarea a 10 ani de la semnarea Declarației de Parteneriat Strategic, lansarea  Sezonului cultural România-Franța, celebrarea Centenarului Marii Uniri, la care Franța a avut o contribuție semnificativă, pe organizarea unor evenimente de anvergură care vor viza celebrarea Centenarului Marii Uniri precum și deținerea Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului viitor, evenimente menite să contribuie la prezentarea imaginii actuale, moderne și inovative a celor două state. Pe nişa economică, în  prim plan s-a aflat creşterea schimburilor comerciale estimate la 7,8 miliarde de euro, în 2017” ne-a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

“Suntem deosebit de mulțumiți de faptul că în cadrul discuțiilor au fost abordate dosare prioritare de pe agenda Uniunii Europene, și mă refer aici la viitorul UE, la cadrul financiar multiannual, unde pozițiile Franței și României sunt convergente iar Ministrul Le Drian a menționat sprijinul pe care Franța îl acordă aderării României la Spațiul Schengen, concomitent cu finalizarea reformării acestuia, aflată în curs de derulare, subliniind că nu există vreun blocaj din partea Franței asupra perspectivei României de a deveni membru al Spațiului Schengen. In acest context președintele Camerei Deputaților a reafirmat importanţa pe care ţara noastră o acordă acestui obiectiv, în circumstanţele actuale, în care România a demonstrat, prin abordarea pro-activă la nivel european, că are voinţa şi capacitatea de a asigura protecţia frontierelor externe ale UE la cele mai înalte standarde, reprezentând un real furnizor de securitate la nivel european.

Deasemenea, doresc să subliniez  rolul României ca stat al Francofoniei în Europa-centrală şi de est, și faptul că urmează dezvoltarea unor noi proiecte destinate în primul rând tinerei generaţii, menite să consolideze parteneriatul lingvistic, în cadrul căreia, în mod evident vom folosi oportunitatea expertizei franceze  și interesul deosebit pe care-l acordăm promovării limbii franceze ca o investiție în viitorul profesional al tinerei generații” a declarat deputatul Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com