Click pentru a trimite e-mail

ANI: incompatibilitate pentru doi aleși locali din Constanța

0 Shares

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 2 aleşi locali: FĂGĂDĂU DECEBAL (Viceprimar al Municipiului Constanţa, Jud. Constanţa) şi DRAGOMIR NICOLAE CRISTINEL (Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa), ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale, după cum urmează:

1) FĂGĂDĂU DECEBAL s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 februarie 2009 – 27 iulie 2012, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de Viceprimar al Municipiului Constanţa, Jud. Constanţa, şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. RAJA S.A. Astfel, FĂGĂDĂU DECEBAL nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ‘funcţia de viceprimar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local […]’.

2) DRAGOMIR NICOLAE CRISTINEL s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 – 15 ianuarie 2010, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi calitatea de administrator la S.C. CAZARE LA MARE S.R.L. Astfel, DRAGOMIR NICOLAE CRISTINEL nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ‘funcţia de vicepreşedinte de consiliu judeţean este incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale, […]’.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ambele persoane au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
‘Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]’.
‘Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului’.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare. (comunicat)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com