Click pentru a te abona

Angajați și angajatori tulceni reclamă faptul că nu știu dacă se mai aplică Măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă

Vorbeam anul trecut despre un set de măsuri pe care Guvernul și Parlamentul le-au adoptat pentru stimularea ocupării forței de muncă iar acum mulți dintre angajatori și angajați se plâng de faptul că nu sunt respectate coordonatele acelor măsuri, drept pentru care am solicitat un răspuns în acest sens deputatului tulcean Radu Anișoara, atunci membru  al Comisiei pentru muncă și protecție socială:

“M-au contactat și pe mine mai mulți reprezentanți ai mediului de afaceri din Tulcea și au semnalat faptul că nu au primit de cinci – șase luni subvenția contractată conform actelor normative aprobate în anul 2019, subvenție acordată „angajatorilor care încadrează şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, șomeri care mai au 5 ani până la pensie, şomeri de lungă durată sau tineri NEET, persoane cu handicap” (conform legii).

Din informațiile pe care le am, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea ar fi primit finanțare doar pentru anul care a trecut, anul 2020 fiind fără alocare bugetară pentru aceste subvenții de care beneficiază în mod legal angajații și angajatorii. Mai mult decât atât, angajații și angajatorii care se încadrează în această secțiune sunt „plimbați” de la o instituție la alta fără să știe dacă și cum se va rezolva această problemă. Și mai ales, când (?!)

Reamintesc faptul că anul trecut au fost adoptate Măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă pentru mai multe categorii de angajați și că, la acest moment legea nu este prorogată, așadar, ar trebui să se și aplice (!) dar că, la sfârșitul primei luni a anului în curs, responsabilii ridică din umeri pentru că nu știu ce să răspundă.

Acestea fiind spuse, doresc să-i asigur pe angajatorii și pe angajații tulceni care se confruntă cu această situație că voi formula în regim de urgență o interpelare în acest sens către Ministerul Muncii și Protecției Sociale care are obligația de răspunde în 30 de zile” a declarat deputatul tulcean.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.