Click pentru a te abona

Ambasadorul Franței, la colocviul internațional de la Tulcea privind geo-istoria zonelor umede

426 Shares

În perioada 3-8 iunie 2019, la Tulcea, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simionˮ Tulcea, Centre National de la Recherche Scientifique (laboratoarele UMR 5602 GEODE și 7266 LIENSs), Groupe d’Histoire des Zones Humides și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării Tulcea, cu concursul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Asociației Române de Limnogeografie, Universității „Alexandru Ioan Cuzaˮ din Iași și Universității București, sub patronajul Consiliului Județean Tulcea și Institutului Francez din București, organizează  colocviul internațional „Géo-Histoire des zones humides d’ici et d’ailleurs. Regards croisés sur des trajectoires d’artificialisation et de conservationˮ. Această manifestare științifică a fost inclusă pe lista proiectelor finanțate de Sezonul România-Franța 2019.
Organizatorii manifestării științifice doresc să inițieze o dezbatere asupra traiectoriilor de artificializare a zonelor umede și să propună un dialog în jurul problemei temporalității și utilității reconstituirii evoluției geo-istorice a acestora. Se dorește de asemenea punerea în evidență a rolului intervențiilor antropice mai vechi sau recente în funcționarea acestor spații, precum și temporalitatea modificărilor înregistrate din perspectiva includerii lor în viitoarele planuri de management.

Excelenței Sa, Ambasadorul Franței la București, doamna Michèle Ramis,  s-a aflat la Tulcea la acest eveniment împreună cu Hélène Roos, director al Institutului Francez din România și Frédéric Beaumont, atașat de cooperare universitară și științifică, cărora li s-au alăturat reprezentanții autorității publice locale.

Excelența Sa Ambasadorul Franței la București, doamna Michèle Ramis și-a exprimat satisfația pentru  modul de cooperare între cele două părți și și-a declarat tot sprijinul în rezolvarea problematicii Deltei Dunării. „Județul dumneavostră este unul special prin așezarea geografică și populație. Prezența mea aici se înscrie în cadrul Sezonului Franco-Român. Avem aici o colaborare veche între arheologi români și francezi de aproximativ 9 ani, pentru a înțelege relația dintre om și natură, și vorbim de un monument de acum 5000 de ani în zona Luncavița.

În acest zile se desfășoară un colocviu cu privire la impactul asupra zonelor umede și sper că concluziile care se vor desprinde aici vor influența și elementul politic, pentru că este bine că politicienii să profite de acest aport al domeniului științific. Mă bucură colaborarea dintr cele două părți, colaborarea descentralizată franco-română este, de altfel, foarte puternică și permite realizarea unor lucruri care se nu pot face la nivel de state.

Sunt încântată că v-ați arătat disponibilitatea de a organiza la Tulcea alte activități care se înscriu în cooperarea franco – română, în special pe probleme privind protecția mediului și dezvoltarea durabilă“, a declarat Ambasadorul Franței.

„Vreau să vă felicit că ați ales ca acest eveniment să se desfășorare la noi, la Tulcea, ținând cont de faptul că pentru tematica zonelor umede, nu era un loc mai potrivit în România decât aici, la porțile Deltei Dunării. Consiliul Județean a avut de-a lungul timpului un parteneriat solid cu Consiliul Departamental Aveyron, care a început în anul 1992. În luna iunie a anului trecut, am avut în vizită la Tulcea delegația din Aveyron condusă de regretatul Bernard Saules, cu această ocazie reînnoindu-se colaborarea dintre cele două părți. S-a hotărât atunci cooperarea pe un domeniu destul de sensibil, respectiv tinerii cu dificultăți de integrare, fapt care a făcut ca în luna decembrie a anului trecut să avem un astfel de grup de tineri francezi în vizită la Tulcea, pentru ca în acest an o delegație de noi să meargă în Franța. Suntem dornici să continuăm această cooperare pentru că Franța ne-a fost, din punct de vedere istoric, ca o soră.

Ar fi benefic pentru noi, cei de la Tulcea, ca și zona politică din România să conștientizeze importanța regiunii și implicarea din toate punctele de vedere în păstrarea biodiversității deltei. Ambasadorii pot fi parte în aceste demersuri. Subliniez în acest sens faptul că, deși Guvernul român a alocat aici peste un miliard de euro pentru dezvoltarea județului, nu este de ajuns, fiind necesară o implicare anuală a statutului în tot ceea ce înseamnă Delta Dunării cu toate problematicile pe care le are în momentul de față“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com