Click pentru a te abona

Am votat pentru dublarea alocațiilor, am respins amânarea impusă de PNL. Nu copiii trebuie să plătească incompetența celor care se plâng că nu au bani

700 Shares

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege de respingere a OUG care prevedea amânarea pentru data de 1 august a dublării alocaţiei de stat pentru copii, în loc de 1 februarie. Au fost 209 de voturi pentru legea de respingere, 3 voturi contra si 6 abtineri.

Reamintesc faptul că încă din decembrie 2019, Camera Deputaților a votat, decizional, propunerea legislativă a PSD care prevedea dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii până în 2 ani şi cei cu handicap.
Pe 14 ianuarie, legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Astăzi, miercuri, 3 Mai 2020 votul majorității parlamentare a făcut dreptate pentru copii iar PSD a demonstrat odată în plus că luptă pentru și reușește să adopte legi pentru oameni.

Nu copii trebuie să plătească incompetența celor care doar promit fără să facă nimic concret. Alocația este un drept iar toți copii au nevoie de acești bănuți mai mult decât oricând.
Drepturile lor legale trebuie respectate și acordate, așa cum spune legea, nu tergiversate politic, pentru interesele cinic-electorale ale PNL. De aceea am votat pentru respingerea categorică a  amânii dublării alocațiilor de către guvernul liberal care refuză să aloce resursele cuvenite.

Guvernul Orban spune că nu sunt bani. Noi le oferim soluția:
Prin rectificare bugetară, de la capitolul ,,Bunuri și Servicii”.
51 e miliarde de lei a prevăzut guvernul Orban pentru 2020 , cu doar 16 ministere față de: 40 de miliarde de lei în Oct 2019, când a predat PSD guvernarea.
Altfel spus, guvernarea PNL cu mai puține ministere-16 cheltuie mult mai mulți bani pentru achiziții de bunuri și servicii decât guvernul PSD care avea 24 de ministere. Sunt 11 miliarde de lei ÎN PLUS, în 2020 față de Oct 2019 ( 51 vs 40)
Pentru dublarea alocațiilor copiilor este necesară o sumă de aprox 7,5 miliarde de lei ANUAL.

Președintele Iohannis trebuie să demonstreze că-i pasă de copiii României și să promulge această lege astfel încât copiii să beneficieze de aceste alocații majorate.

Deputat Radu Anișoara

Comisia buget, finanțe și bănci

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com