Click pentru a trimite e-mail

Am votat dublarea stimulentului financiar acordat copiiilor din familii defavorizate care merg la grădiniță și creșă

90 Shares

Plenul Camerei Deputaților a adoptat vineri, în calitate de for decizional, un proiect de lege care dubleaza stimulentul financiar acordat copiiilor din familii defavorizate care merg la grădiniță și creșă.

„Este o problematică extrem de complexă și necesară în perspectiva unei economii grav afectate de pandemia de Covid 19 care ne schimbă viața tuturor locuitorilor planetei pentru totdeauna” a declarat deputatul Mirela Furtună după dezbaterile și votul online din ultimile două zile.

„Era nevoie ca această lege să fie adoptată și mă bucur că am văzut că alături de PSD au votat și alte partide. Proiectul de lege prevede cresterea ajutorului lunar de la 50 de lei la 100 de lei pentru fiecare copil dintr-o familie defavorizată, cu condiția să fie înscris la grădiniță.

Trebuie să vă spun că în cadrul dezbaterilor online s-a mai discutat despre faptul că zeci de mii de copii ar putea beneficia de acest ajutor și că impactul financiar s-ar ridica la aproximativ 8 milioane de lei anual.

Stimulentele educaţionale se acordă copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acest drept este suspendat.

Prin excepţie, stimulentul educaţional se acordă şi copiilor aflaţi în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dacă veniturile pe persoană, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depăşesc nivelul maximum de venituri pentru acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei.

Trebuie să subliniem de câte ori este nevoie faptul că stimulentul educaţional se acordă numai pentru copiii înscrişi într-o unitate de învăţământ preşcolar, conform Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare” a mai declarat deputatul social democrat.

Legea merge spre promulgare la șeful statului și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com