Click pentru a te abona

Am modernizat Aeroportul Internațional Delta Dunării cu toate componentele sale în conformitate cu regulile impuse de Uniunea Europeană – o investiție necesară pentru un județ european

857 Shares

articol de informare electorală

Consiliului Județean Tulcea a implementat și finalizat două proiecte pe fonduri europene nerambursabile de Modernizarea suprafețelor de mișcare, extinderea pistei și a platformei de îmbarcare – debarcare Aeroportul Internațional Delta Dunării Tulcea, modernizare ale instituţiei aeroportuare, prin care s-a realizat reabilitarea, modernizarea și extinderea suprafețelor de mișcare și construirea de facilități conexe pentru confortul pasagerilor în cadrul Aeroportului Tulcea, în fapt, lucrări ample și complexe la pista de decolare-aterizare care s – a  extins, fiind lărgită și amenajată  pentru îmbunătățirea condițiilor de rulaj prin lucrări specifice care-au început cu decopertarea întregii suprafețe (dalele de beton vechi, sparte și neconforme), s-au pregătit suprafețele printr-o serie de operațiuni obligatorii pentru astfel de lucrări, s-a turnat asfalt special pentru piste de aterizare a avioanelor, mai multe straturi de covor asfaltic. S-a lucrat atât ziua cât și noaptea pentru ca lucrările să fie finalizate la termenul stabilit prin contract.

La capătul extins s – a construit o platformă de manevră pe pistă care permite întoarcerea avionului (de calcul, Boeing 737-800), s-a realizat instalația de balizaj pe noile suprafețe de mișcare iar pentru sporirea gradului de confort al pasagerilor, s – a construit tunelul deschis pe laturile scurte pentru accesul de la terminal la platforma de îmbarcare-debarcare.  Aeroportul dispune de sistem pentru transportul bagajelor (bandă transportoare), de la platforma îmbarcare-debarcare la terminalul sosiri.

Creșterea siguranței și securității pasagerilor pe Aeroportul „Delta Dunării, un proiect în valoare de 70.457.814,42 lei (inclusiv TVA) din care finanțare de 75% contribuție FEDR) care vizează amenajarea pistei şi a unei arii de siguranţă (RESA), a unui degivror pentru nave și pistă, a unor echipamente specifice iar  licitația internațională pentru curse regulate este în plină desfășurare astfel încât, începând cu sezonul estival din anul 2021 Aeroportul tulcean va deveni operațional. Este vorba despre o investiţie de importanţă deosebită privind conectivitatea judeţului Tulcea cu Europa, cu întreaga lume, posibilitatea mai facilă pentru tulcenii care lucrează în străinătate de a veni acasă.

Pentru cei care nu fac altceva decât să arate cu degetul în mod ironic vreau să precizez că pe Aeroportul internațional Delta Dunării sunt operaționale cursele charter. După cum știți, zborurile charter sunt curse de avion specifice destinațiilor de vacanță, sunt sezoniere și sunt legate strict de un pachete de servicii turistice la sol. Conducerea aeroportului tulcean a făcut toate diligențele de a bifa o întreagă listă de reguli impuse de Uniunea Europeană, multe dintre ele constituite în alte proiecte cu finanțarea Consiliului Județean și finanțare externă, în același timp s-a negociat cu mai multe firme de profil pentru Aeroportul Internațional Delta Dunării pentru ca în primăvara anului 2021 să devină operaționale și cursele de linie, în primul rând pentru rutele cel mai mult solicitate (Italia, Germania, Spania).

Ce a fost greu a fost finalizat și acest lucru se poate vedea cu ochiul liber. Am convingerea că toți tulcenii, toți părinții și bunicii care au rudele plecate în străinătate au înțeles exact cât de mult s-a muncit pentru toate aceste proiecte care dezvoltă zi de zi viața socio-economică a Județului Tulcea, s-au adus fonduri europene uriașe și nu este departe ziua ăn care tulcenii se vor întoarce acasă unde vor avea tot sprijinul nostru pentru a-și deschide o afacere sau pentru a găsi un loc muncă plătit corespunzător.

Am convingerea și speranța că oamenii de bună credință, cei care nu sunt înregimentați politic și ca atare nu sunt obligați să mă injure pentru că am îndrăznit să împlementez proiecte pe care județul nu le-a avut niciodată, așadar, mulțimea tăcută, cea care vede cum stau lucrurile în realitate, vor vota în consecință obiective realizate, concrete, palpabile, nu promisiuni goale de conținut, din păcate, chiar și formulate cu amatorism regretabil.

Oameni buni, Oamenii și Faptele fac Diferența.

Sunt Teodorescu Horia și candidez pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Tulcea

Comandat de PSD Tulcea, executat de APDR Dobrogeacult, CMFC 21200019

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Un Raspuns la Am modernizat Aeroportul Internațional Delta Dunării cu toate componentele sale în conformitate cu regulile impuse de Uniunea Europeană – o investiție necesară pentru un județ european

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com