Click pentru a te abona

Am adoptat proiectul de lege prin care se interzice, pe o perioadă de 10 ani, exportul de buştean în spaţiul extracomunitar

166 Shares

Legi de mare importanță și impact social, inițiative ale PSD ori corectări ale unor Ordonanțe de urgență date de Guvernul Orban, au ajuns la votul final în Parlament, joi, 23 aprilie 2020, în Parlament.
La proiectul de lege prin care se interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2021, pe o perioadă de 10 ani, exportul de buştean în spaţiul extracomunitar, am avut două amendamente definitorii, prin care am definit, în speță, noțiunea de buștean și am crescut interdicția la 10 ani.

S-au înregistrat 316 voturi ”pentru” şi o abţinere.

Așadar, noua lege instituie interdicția exportului de buştean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani, în spaţiul extracomunitar, începând cu data de 1 ianuarie 2021. Nerespectarea interdicţiei de export a masei lemnoase se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 3 ani sau cu amendă în cuantum de 100.000 lei.

De asemenea, proiectul prevede instituirea Registrului naţional de evidenţă informatizată a proprietăţilor forestiere la nivelul autorităţii publice centrale, care răspunde de silvicultură, în vederea aplicării regimului silvic şi gestionării durabile a fondului forestier.
“Realizarea cadastrului aferent fondului forestier proprietate publică a statului este finanţată de la bugetul de stat sau din surse proprii ale administratorilor fondului forestier proprietate publică a statului. În vederea asigurării transparenţei recoltării masei lemnoase din fondul forestier national, se instituie Catalogul naţional al masei lemnoase la nivelul autorităţii publice centrale, care răspunde de silvicultură, prin utilizarea bazelor de date informatice existente la nivelul acesteia. Autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură va publica Catalogul naţional al masei lemnoase, pe site-ul propriu, al cărui model se aprobă prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.

Structurile teritoriale de specialitate ale autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură vor verifica, prin sondaj, actele de punere în valoare, în baza unor criterii de risc”, așa cum prevede proiectul devenit lege, care urmează să intre în vigoare doar dacă președintele Iohannis va promulga această lege absolut necesară României.
Ani la rând, camioane de buşteni au luat drumul străinătății, iar munții noștri au început să devină tot mai golași. S-a întâmplat ca acest jaf la drumul mare să nu se oprească, nici măcar în perioada stării de urgenţă, iar Guvernul nu a făcut absolut nimic, așa după cum nu a făcut nici pentru românii care au fost nevoiți să plece la muncă în Germania, în condiții inacceptabile pentru niște cetățeni membri ai Uniunii Europene.

Deputat Simion Lucian Eduard

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Un Raspuns la Am adoptat proiectul de lege prin care se interzice, pe o perioadă de 10 ani, exportul de buştean în spaţiul extracomunitar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com