Click pentru a te abona

Alum-ul protestează și la București

0 Shares

Urgent: soluţionarea Ordonanței de Guvern privind producerea energiei din surse regenerabile, oprirea suprataxării energiei electrice şi a liberalizării rapide a preţului la gaze naturale.

Sute de sindicalişti de la Alum Tulcea, Alro Slatina, alți membri ai Federaţiilor din Metalurgie protestează astăzi la Bucureşti, în faţa Curţii Constituţionale. Revendicările sindicaliştilor vizează atât promulgarea de urgenţă a modificărilor adoptate de Parlament la Legea 220 din 2008, cât şi modificarea Legii 123 din 2012 privind energia electrică şi gazele naturale, în sensul stopării liberalizării rapide a preţului la gazele naturale. Oamenii spun că factura la energie ar putea crește cu 7% dacă Alro Slatina și Alum Tulcea se vor închide.

Conform uzanțelor, Comisia Europeană permite statelor membre să ofere exceptări de la plata eco-taxelor de 80 – 85%, iar implementarea unei astfel de scheme în România ar putea reduce factura la toţi consumatorii cu aproximativ 46%.
“Vom picheta Curtea Constituţională pentru că acolo se află şi acum contestaţia trimisă de Băsescu pentru Legea 220/2008 – legea certificatelor verzi. După această pichetare, la care sindicatul nostru deplasează la Bucureşti 50 de oameni, mâine (joi,13 martie a.c.) va fi miting în faţa Guvernului. Protestul din faţa Guvernului reclamă efectele grave pe care le provoacă legea 123/2012, cu referire la liberalizarea preţurilor la gaze şi la energie electrică. Noi nu am cerut niciodată facilități la prețul energiei. Vorbim și trăim de fapt într-o piață liberă care funcționează la fel peste tot. Noi nu am cerut decât sprijin din partea statului, la fel ca și în străinatate, susținere în vederea reducerii taxelor care poartă energia și care ajung să influențeze într-un procent atît de mare costurile finale ale energiei”, a declarat Gheorghe Dragu, președintele Sindicatului Alum Tulcea.
Industria grea din județul Tulcea se află într-o situație extremă ca urmare a presiunii taxelor certificatelor verzi din costul facturii la energie.

Alum Tulcea este singura rafinărie de alumină din România, cu o producţie medie de 500 de mii de tone anual. Cea mai mare parte a aluminei fabricate la Tulcea este utilizată de Alro Slatina, pentru producerea aluminiului. Timp de doi ani, în perioada 2007-2009, Alum Tulcea a trecut printr-un amplu program de modernizare și retehnologizare.

Combinatul Alum SA din Tulcea funcţionează la cote de avarie, iar circa 500 din cei 700 de angajaţi ai unităţii îşi vor pierde locurile de muncă în următoarele şase luni, dacă nu se vor promulga în regim de urgență modificările adoptate de Parlament la Legea 220/2008 ce reglementează regimul producerii şi comercializării energiei regenerabile în România.

Metalurgia tulceană își numără clipele iar oamenii, cei mai mulți calificați anume pentru meserii care nu se mai practică, bat la porțile Europei pentru un loc de muncă. La Feral, unicul producător de feroaliaje din siderurgia naţională care comercializează feroaliaje de siliciu, mangan, crom, siliciu metalic şi feroaliaje speciale, mai lucrează cca. 100 de oameni pentru întreținere după ce toate cele cinci cuptoare din Dealul Taberei s-au stins.

Mâine, peste 1.000 de sindicalişti vor participa la un miting în Piaţa Victoriei, pentru a cere Guvernului urgentarea tuturor actelor normative care vor urma după rezolvarea de către Curtea Constituţională a OUG 57/2013.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com