Click pentru a te abona

Alocațiile copiilor și pensiile românilor – nedreptăți reparate de PNL

142 Shares

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Astfel, alocațiile vor fi în cuantum de:

  1. a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  2. b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
  3. c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Guvernul PNL susține majorarea alocațiilor pentru copii , dar spre deosebire de PSD care nu este preocupat să devină și realitate , PNL vrea ca majoritatea să fie sustenabilă.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va amâna termenul de intrare în vigoare a Legii privind dublarea alocațiilor, până când vor fi găsite resurse financiare, într-un context care să permită în mod real această creștere.PNL va proroga termenul de intrare în vigoare a legii cel puțin până la 1 iulie 2020, până când va avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat cu ocazia rectificării bugetare. În primele 6 luni ale anului este interzisă rectificarea bugetară. De asemenea, alocațiile cresc anual , fiind actualizate cu rata inflației. Acestea au crescut de la 1 ianuarie 2020 cu 3,8%.

În ciuda dezastrului bugetar lăsat în urmă de PSD, Guvernul Orban a prevăzut legea bugetului de stat toate sumele necesare pentru aplicarea Legii Pensiilor. Mai exact, Guvernul Orban a prevăzut în buget majorarea punctului de pensie cu 40% cu începere de la 1 septembrie 2020, exact așa cum prevede legea.

O nedreptate pe care guvernul Orban a reparat-o, prin angajarea răspunderii, este interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat, numai că PSD a atacat această prevedere la CCR. Este just să alegi între pensie și salariu, pentru că nu este corect ca persoane apte de muncă să se pensioneze și apoi să revină în sistemul public, uneori pe același post.

Nu există nicio decizie a Guvernului Orban de a crește vârsta de pensionare la 70 de ani, totul este o știre falsă a PSD-ului. Singurul scenariu discutat este de a oferi posibilitatea/opțiunea de a continua activitatea până la 70 de ani, pentru cei care doresc, fără să fie instituită o obligație. Prin urmare, este vorba de măsură pozitivă și în niciun caz una de constrângere.

Discuția a venit în urma solicitărilor venite din societate, din rândul unor categorii profesionale, fiind vorba despre persoane care aflate la vârsta pensionării doresc să își continue activitatea.

Deputat PNL Vasile GUDU

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com