Click pentru a te abona

Alin, un băiețel care se luptă de 8 ani cu cancerul cerebral, și-a donat „banii pentru ziua lui” pentru anticoagulante la spital: „Să aibă bolnavii, să se facă bine, ca mine”

362 Shares

Alin este un băiețel fantastic, un adevărat erou care se luptă de 8 ani cu cancerul cerebral. Un copil curajos care nu a încetat nici o clipă să creadă în faptul că va scăpa de această boală cumplită și va trăi asemenea tuturor copiilor de vârsta lui. Un copil minune, care a trecut prin zeci de intervenții, pentru a trăi, cu un curaj care a inspirat foarte mulți români, foarte mulți oameni care au înțeles că pot ajuta copii, oameni care au nevoie de foarte multă înțelegere mai ale în această perioadă în care covidul a acaparat întreaga atențe a lumii. În cele ce urmează veți vedea că Alin este cu adevărat o lecție de viață.

De la vârsta de 4 ani, Alinuț, cum îi spun prietenii mai mari care îi sunt alături, sse luptă să învingă cancerul. De aproape 4 ani, prietena noastră, Laura Ghioc și-a mobilizat prietenii și colegii în peste 20 de acțiuni de fundraise, care să asigure banii necesari tratamentului costisitor și îndelungat din Turcia, pentru Alinuț. Vineri, 18 Decembrie 2020, acest copil minunat a împlinit 12 ani și pentru prima dată i-a serbat, fără chimioterapie și alte proceduri medicale!

„Cancerul, ne-a făcut pe mine și pe Alinuț să ne cunoaștem, acum 4 ani. 4 ani din cei 8 ai lui, de luptă cu cancerul. Povestea lui, forța lui, zâmbetul lui m-au cucerit și de atunci luptăm împreună. El, Gladiatorul, mama lui Eroina, eu „fata lui” și… mulți oameni cu suflet mare care construiesc pentru el și împreună cu el, fiecare treaptă spre vindecare.

Mi-am promis, după lupta proprie cu cancerul, că voi lupta pentru copiii bolnavi și așa a apărut Alinuț. Și toți ceilalți care ne-au ajutat să ne bucurăm iată, de primul an în care Alinuț și-a serbat ziua, fără chimioterapie! O victorie foarte mare, chiar dacă recent a trecut prin două operații extrem de dificile, în care a fost același fabulos Alinuț, pe care îl cunoaștem cu toții. Ziua lui a fost magică și câțiva dintre prieteni au devenit Îngerii cu daruri, pentru Alinuț.

Însă, cea mai mare minune petrecută de ziua lui Alinuț este alta. Tot vorbind despre ce cadouri ne dorim, i-am zis lui și mamei lui, că mă lupt în paralel, să găsesc cumva cât de repede posibil anticoagulante pentru Spitalul Județean Tulcea care se confruntă și cu această criză în aceste zile.

Alinuț a ascultat tot ce vorbeam noi și mi-a spus cu un ton serios și matur că vrea să-și doneze bănuții strânși de prieteni, familie, oameni care-l iubesc pentru ziua lui, pentru cutii cu anticoagulante. „Să aibă bolnavii, să se facă bine, ca mine”, mi-a spus Alinuț. M-a emoționat gestul lui și, m-am conformat și, iată, am putut duce la spital 80 fiole de anticoagulante, atât de necesare multor bolnavi! Nu cred că există un dar mai frumos de Sărbători, ca acesta făcut de Alinuț, un copil cu adevărat extraordinar și implicit pentru viața atâtor oameni,” ne-a spus Laura.

După o așa poveste adevărată noi ne înclinăm cu respect și, da, uneori minunile se întâmplă chiar sub ochii noștri. Trebuie doar să avem dorința de a le vedea pentru că, fiecare dintre noi putem întinde mâna unui semen al nostru aflat în dificultate.

362 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com