Click pentru a te abona

Alertă mondială: Ceasul Apocalipsei (Doomsday) s-a oprit la 100 de secunde de miezul nopții. Cea mai periculoasă situație cu care umanitatea s-a confruntat vreodată

*Mai aproape de Apocalipsă ca niciodată*Oamenii de știință avertizează în mod explicit liderii și cetățenii din întreaga lume că situația de securitate internațională este acum mai periculoasă decât a fost vreodată, chiar și în culmea Războiului Rece.

Umanitatea continuă să se confrunte cu două pericole existențiale simultane – războiul nuclear și schimbările climatice – care sunt înrădăcinate de un război multiplicator de amenințare, război informațional activat, care reduce capacitatea de reacție a societății. Situația de securitate internațională este cruntă, nu doar pentru că aceste amenințări există, ci pentru că liderii mondiali au permis erodarea nepermisă a infrastructurii politice internaționale.

Conștientizarea publicului cu privire la criza climatică a crescut de-a lungul anului 2019, în mare parte din cauza protestelor în masă ale tinerilor din întreaga lume. La fel, acțiunile guvernamentale cu privire la schimbările climatice rămân în continuare departe de a face față provocării. Acest răspuns politic limitat a apărut pe parcursul unui an în care efectele schimbărilor climatice provocate de om s-au manifestat printr-unul dintre cei mai călduroși ani în urma înregistrărilor, a focurilor sălbatice extinse și a topirii mai rapide decât se aștepta a gheții glaciare.

“Cetățenii din întreaga lume au puterea de a demasca dezinformarea social media și de a îmbunătăți perspectivele pe termen lung ale copiilor și nepoților lor. Ei pot insista asupra faptelor și a reducerii știrilor false. Aceștia pot cere – prin protestul public, la urne și în multe alte moduri creative – ca liderii lor să ia măsuri imediate pentru a reduce amenințările existențiale ale războiului nuclear și schimbărilor climatice. Mai sunt acum 100 de secunde până la miezul nopții, cea mai periculoasă situație cu care umanitatea s-a confruntat vreodată. Acum este momentul să ne unim și să acționăm ”se arată în Raportul Bulletin of the Atomic Scientists.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.