Click pentru a trimite e-mail

ALERTĂ DE CORONAVIRUS ÎN EUROPA(!) Peste 350 de români din regiunile Lombardia și Venetto (ITALIA) sunt izolați în locuințe

*Până acum, autoritățile italiene nu au anunțat români care să fie infectați cu noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătății.

„În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări. Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene”, se arată într-un comunicat.

Măsurile vor fi transmise de către Ministetul Sănătății către unitățile sanitare și medici de familie. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei.

*Italia se confruntă cu cel mai grav focar de Covid-19 din Europa. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Germania are 16 cazuri, Franţa – 12 cazuri, un deces, iar Marea Britanie – trei.

Italia a raportat un număr total de noi infecții cu coronavirus  de 100 de cazuri concentrate în principal în Lombardia (54), și 17 cazuri în regiunea Veneto. Două cazuri au fost raportate în Emilia-Romagna, două în Lazio (doi turiști chinezi raportați la sfârșitul lunii ianuarie) și unul în Piemont. În plus, un pacient s-a recuperat și a fost externat din spital dar două persoane au murit.

Premierul italian Giuseppe Conte a explicat că este vorba despre 11 localităţi din provincia Lodi din Lombardia (Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi Sanfiorano), unde trăiesc aproximativ 50.000 de persoane, şi de Vo ‘Euganeo din Pavova (Veneto), unde trăiesc circa 4.000 de oameni.

Accesul şi părăsirea acestor localităţi sunt posibile doar în cazuri excepţionale. Potrivit lui Conte poliţiştii şi, la nevoie, forţele armate se vor asigura că sunt respectate măsurile de carantină. A fost ordonată suspendarea lucrului, a cursurilor şcolare şi a evenimentelor publice. Cine nu respectă ordinele riscă închisoare de până la trei luni şi/ sau amendarea cu puţin peste 200 de euro. Au fost anulate mai multe evenimentre sportive, inclusiv trei meciuri de fotbal din prima ligă. Multe companii au transmis angajaților să rămână acasă.

Prima victimă italiană a infectării cu Covid-19 a fost un bărbat în vârstă de 78 de ani din Vo ‘Euganeo, iar cea de-a doua, o femeie septuagenară din Codogno. Prim-ministrul Conte a mai spus că, deşi unele formaţiuni politice au cerut, nu vede necesară suspendarea tratatului Schengen, privind libera circulaţie a cetăţenilor Uniunii Europene. Nu este cunoscută originea focarului din Italia.

Raed Arafat a declarat, despre situația din Italia unde sunt mai multe cazuri de coronavirus, că românii nu trebuie să intre în panică și că trebuie să asculte cu strictețe recomandările autorităților italiene.  “Dacă sunt români care doresc să plece din zona care este mai afectată, care este sub recomandarea de a rămâne acasă acum și vrea să plece, va trebui să anunțe ambasada și să ne anunțe imediat pentru a asigura carantina în România dacă acest lucru va fi decis de către grupul nostru de lucru de specialiști români și italieni. Decizia va fi foarte repede luată”a mai precizat Raed Arafat.

Numărul global de cazuri de coronavirus confirmate a ajuns acum la 78.572. iar cel al deceselor a ajuns la 2.458. Dintre acestea, 17 au fost înregistrate în afara Chinei continentale.

Coronavirusul Covid-19, detectat la finalul anului trecut în oraşul Wuhan din provincia chineză Hubei, a provocat moartea a 2.461 de oameni. Pe lângă China, el a fost descoperit – până în prezent – 29 de alte ţări.

Medicii din toată lumea recomandă tuturor precauție, un grad sporit de igienă personală, semnalarea oricăror simptome ale bolii.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.