Click pentru a te abona

Alertă CORONAVIRUS(!) Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea indentifică noi spații de carantină pentru persoanele care vin din zonele afectate

53 Shares

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea s-a întrunit astăzi, 13 martie a.c., la ora 8,00, în ședință extraordinară  pentru a lua o serie de măsuri pe plan judeţean în concordanţă cu Hotărârea nr. 7 din 11.03.2020 privind aprobarea Hotărârii nr. 9 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

În cadrul şedinţei au fost discutate următoarele:

-Identificarea altor spații de carantină pentru persoanele asimptomatice care sosesc din localitățile aflate în zonele afectate de CORONAVIRUS;

– Popularizarea, prin conducătorii unităților administrativ-teritoriale și prin orice alt mijloc de informare, a măsurilor dispuse în România pentru protecția populației și, prin urmare, obligațiile și restricțiile care trebuie respectate de către persoanele care revin în țară;

La nivelul județului Tulcea, la data de 13.03.2020, sunt înregistrate 107 persoane aflate în autoizolare la domiciliu din care 24 în municipiul Tulcea, în scădere față de ziua precedentă. De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 9 persoane, însă nu a fost confirmat vreun caz de îmbolnăvire.

S-a prezentat, de asemenea, un bilanţ al acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de izolare în conformitate cu legislația în vigoare, în municipiul Tulcea și în județ, acțiuni efectuate de reprezentanții D.S.P., I.P.J și I.J.J. Astfel, până ieri, s-au efectuat în total 330 de acțiuni din care 77 în data de 12 martie 2020, în urma acestora reieșind că toate persoanele controlate au respectat condițiile impuse de lege.

De asemenea, la nivel de Comitet Județean pentru Situații de Urgență joi, 12 martie 2020, s-au dezbătut prevederile legale cu privire la organizarea unor evenimente publice cu număr mare de participanţi, evenimente culturale, sportive sau religioase, la nivelul municipiului Tulcea fiind luate următoarele măsuri: închiderea bazinului de înot, suspendarea vizitelor la muzee, suspendarea spectacolelor la Teatrul Jean Bart, anularea meciurilor de fotbal, precum şi supendarea unor examene ale instituţiilor publice. În plus, o serie de instituţii au recomandat cetăţenilor să folosească platformele online pentru solicitări.

Instituţia Prefectului a solicitat primăriilor din judeţ popularizarea informărilor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, informări ce vor fi publicate şi pe paginile oficiale ale serviciilor deconcentrate.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com