Click pentru a te abona

Agenția de Cooperare şi Coordonare Turcă TIKA: Donații pentru Secția de Neonatologie

0 Shares

*Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Tulcea a primit, din partea agenției Tika, mai multe incubatoare (staționar, respectiv pentru  transport), un transiluminator venos, aspiratoare secreții cu acumulator,  pulsoximetre cu senzor, butelii oxigen medicinal, bilirubinometru  biliscan, un audiometru portabil baby screen, un ecograf multidisciplinar doppler color, portabil, o masa radiantă de resuscitare nou născuți, o unitate multisistem de îngrijire intensivă, lămpi fototerapie tip bilibed, sterilizator cu aer cald.

Invitați de onoare la acest eveniment au fost Excelența Sa, Osman Koray Ertaş, Ambasador al Turciei la București şi Coordonatorul Agenției de Cooperare şi Coordonare Turcă TİKA,  Hacı Ahmet Daştan, iar lor li s-a alăturat, de asemenea, și viceprimarul Andaluzia Luca, managerul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, dr. Tudor Năstăsescu, dar și deputatul Iusein Ibram, cel care s-a implicat activ în atragerea acestor investiții în județul Tulcea, dar și directorul medical al SJU Tulcea, dr. Denisa Dumitrache, medicul neonatolog Latif Mustafa, dar și alți reprezentanți ai Spitalului Județean.

Aparatura donată de oficialii guvernamentali turci a ajuns la Tulcea în cursul lunii iulie a acestui an, la începutul lunii august au fost semnate documentele aferente donației, iar la Tulcea a ajuns Excelența Sa, Osman Koray Ertaş, Ambasador al Turciei la București și pe Hacı Ahmet Daştan, Coordonatorul Agenției de Cooperare şi Coordonare Turca TİKA pentru a marca o colaborare fructuoasă, în beneficiul pacienților tulceni.

Aceste bunuri reprezintă prima donație pentru județul Tulcea, iar astfel de protocoale au mai fost întocmite și cu alte spitale, precum cel din Constanța, Medgidia, București).

Sănătatea, o prioritate a administrației județene

„Noi, Consiliul Județean Tulcea, ne-am aplecat cu precădere asupra îmbunătățirii condițiilor din Spitalul Județean. În ultimii cinci ani, am implementat mai multe proiecte care își propun creșterea calității actului medical aici, la Tulcea și urmează alte investiții similare. Cu toate că suntem conștienți că mai sunt multe de făcut în acest sens, credem că suntem pe drumul cel bun și că sănătatea tulceană a primit, iată, mai multe șanse“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Mai mult, domnia sa a vorbit și despre cel care este omul de bază al Secției de Neonatologie și al celei de Pediatrie (la momentul de față): dr. Mustafa Latif, un medic etnic turc, care, așa cum spune șeful administrației județene, are o a doua casă aici, la Spitalul Județean de Urgență Tulcea.

Trebuie să luptăm cu mortalitatea infantilă

Coordonatorul Agenției TIKA, Hacı Ahmet Daştan a vorbit despre cauzele care au stat la baza alegerii județului nostru pentru aceste investiții, dar și despre

factorii care au avut un aport în ceea ce înseamnă dotarea Secției de Neonatologie a Spitalului Județean.

„Pentru realizarea acestui proiect a existat un concurs de eforturi: a domnului deputat Iusein Ibram, a domnului ambasador Ertaș, a domnului președinte Horia Teodorescu, a domnului director Tudor Năstăsescu“, a spus coordonatorul Agenției TIKA, cel care a calificat acest proiect drept „cel mai important“ în ceea ce privește investițiile în Sănătate și care a mai insistat asupra faptului că rata crescută a mortalității infantile la Tulcea a fost unul dintre elementele care au determinat alegerea județului Tulcea pentru aceste donații.

Prietenie româno-turcă

De asemenea, Excelența Sa, Osman Koray Ertaş a vorbit despre alegerea acestui spital pentru donații: „Tulcea a fost dintotdeauna în atenția noastră ca un tărâm în care relațiile dintre țările noastre au fost dintotdeauna foarte bine conturate. Sper ca această contribuție să aducă rezultate semnificative și să pună bazele consolidării relațiilor de prietenie dintre cele două state“, a declarat Excelența Sa, ambasadorul Turciei în România.

Aparatură medicală donată

Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Tulcea a primit, din partea agenției Tika, mai multe incubatoare (staționar, respectiv pentru  transport), un transiluminator venos, aspiratoare secreții cu acumulator,  pulsoximetre cu senzor, butelii oxigen medicinal, bilirubinometru  biliscan, un audiometru portabil baby screen, un ecograf multidisciplinar doppler color, portabil, o masa radiantă de resuscitare nou născuți, o unitate multisistem de îngrijire intensivă, lămpi fototerapie tip bilibed, sterilizator cu aer cald.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com