Click pentru a te abona

Adunarea Generală extraordinară a CRPM a adoptat manifestul „Importanța teritoriilor într-o uniune europeană reformată”.

223 Shares

Conferinţa Regiunilor Periferice Maritime (CRPM) reuneşte aproximativ 160 de regiuni din 25 de state din Uniunea Europeană şi din alte ţări. CRPM reprezintă aproximativ 200 de milioane de persoane şi militează pentru o dezvoltare mai echilibrată a teritoriului european.CRPM este prezentă în regiunea extinsă a Mării Negre prin intermediul Comisiei pentru Balcani şi Marea Neagră (BBSC), care are ca scop încurajarea dialogului şi cooperării între autorităţile regionale şi locale din zonă şi alte părţi interesate, precum agenţii de dezvoltare regională, camere de comerţ, ONG-uri.

O delegație a Consiliului Județean Tulcea, participă, în perioada 16-18 octombrie, la Adunarea Generală a Conferinței Regiunilor Periferice Maritime ale Europei (CRPM), găzduită la Palermo, Sicilia la cea mai importantă întâlnire anuală a acestui organism european.

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a fost reales vicepreşedinte al CRPM, în cadrul Adunării Generale desfăşurate la Funchal, Madeira, în luna octombrie a anului trecut. Acest prestigios organism de cooperare regională este condus de Preşedintele Regiunii Autonome Azore, Vasco Alves Cordeiro.

Adunarea Generală a debutat cu Seminarul inter-comisii CRPM privind economia circulară și rolul regiunilor, în cadrul căruia vicepreședintele BBSC, Valentin Moldoveanu, a avut o amplă prezentare despre ceea cea înseamnă economia circulară și turismul durabil în județul nostru și raportat la contextul european. Consilierul județean tulcean a expus pe larg investițiile durabile realizate la nivelul județului Tulcea, inclusiv proiecte de succes implementate de Consiliul Județean precum și o trecere în revistă a mecanismului ITI și tot ceea ce presupune acesta la nivel investițional pentru dezvoltarea zonei noastre.

Reamintesc și reiterez aici importanța unui instrument integrat de finanțare a unor proiecte importante pentru o zonă considerată de multe ori defavorizată și aici mă refe la faptul că  ITI Delta Dunării  coordonează și asigurarea dezvoltarea economică și socială a zonei Deltei Dunării, inițiază promovarea și derularea unor proiecte comune de dezvoltare integrată a zonei și de atenuare a discrepanțelor de dezvoltare între localități, susține accesarea diverselor surse de finanțare internațională, respectiv a fondurilor nerambursabile alocate în cadrul Programelor Operaționale finanțate din FESI, în cadrul cărora administrațiile publice locale sunt eligibile ca și solicitanți ai finanțărilor nerambursabile. Este un mecanism care implementează cu success în județul Tulcea proiecte absolut necesare, proiecte la care, cu siguranță s-au gândit mulți profesioniști dar care nu au avut instrumentele de finanțare necesară. Iată că, după eforturi considerabile, reușim să vorbim despre acest mechanism ca despre una dintre cele mai mari reușite ale județului din ultimii 30 de ani” a precizat Horia Teodorescu, președinte al CJ Tulcea și vicepreședinte al CRPM cu portofoliul Politicii de Vecinătate.

Tot în cadrul acestui eveniment, reprezentanții la vârf ai județului Tulcea vor participa, în zilele care urmează, la reuniuni ale Comisiei Balcanice și a Mării Negre din cadrul CRPM, la întrunirea Biroului Politic precum la Adunarea Generală extraordinară a CRPM, prilej cu care membrii prezenți vor vota manifestul CRPM intitulat „Importanța teritoriil or într-o uniune europeană reformată”.

223 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com