Click pentru a te abona

Adina Vălean a primit aviz favorabil, marţi, din partea comisiilor parlamentare reunite pentru Afaceri europene, pentru postul de comisar european

Europarlamentarul Adina Vălean a primit aviz favorabil, marţi, din partea comisiilor parlamentare reunite pentru Afaceri europene, pentru postul de comisar european.

S-au înregistrat 25 de voturi „pentru” şi trei abţineri.

Adina Vălean a fost propusă comisar european pentru Transporturi de către Guvernul României. Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis săptămâna trecută ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor în viitorul Executiv comunitar.

Votul în Parlamentul European pentru cei trei comisari europeni propuși de România, Ungaria și Franța și a Executivului UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului European.

  • a prezidat două Comisii importante din Parlamentul European (mediu, sănătate publică și siguranță alimentară și industrie, cercetare și energie)
  • a fost raportor pentru ”Mecanismul pentru Interconectarea Europei”, care sprijină infrastructura în domeniile transporturilor, energiei și serviciilor digitale.
  • Potrivit unui studiu realizat de „VoteWatch Europe”, în care se urmăreşte gradul de influenţă şi deciziile politice ale europarlamentarilor, Adina Vălean se află pe locul patru în clasamentul membrilor Parlamentului European.
  • Adina Vălean are o experiența politică europeană importantă:
  • Avizul dat în unamimitate în Comisia JURI pentru Adina Vălean arată că, odată cu această nominalizare, România se ridică la nivelul cerut în instituțiile Uniunii pentru o astfel de funcție.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.