Click pentru a te abona

Actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol.Pedepse mai mari pentru cei care forțează copiii să se prostitueze și pentru pornografie infantilă

1.7K Shares

Comisia Juridică a Camerei Deputaților din care fac parte, a acordat astăzi votat favorabil pentru modificarea Codului Penal în sensul în care se propune incriminarea expresă, ca infracţiune de viol în formă agravată, a întreținerii unui raport sau act sexual cu un minor care nu a împlinit vârsta de 16 ani. Pedeapsa în acest sens ar urma să fie cuprinsă între 7 şi 12 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.

Urmăriţi Ştirile Dobrogeanews şi pe Google News   

Stop abuzului împotriva copiilor

Mai mult, se va modifica totodată și definiția infracţiunii de agresiune sexuală, dar și a celei de corupere sexuală a minorilor, acestea referindu-se la acte de natură sexuală ce nu pot fi încadrate la infracțiunea de viol ori act sexual cu un minor.

Michael Gudu Deputat PNL Tulcea

Michael Gudu Deputat PNL Tulcea

Propunerea legislativă are drept scop protejarea minorilor prin raportare la gradul acestora de dezvoltare emoţională şi intelectuală și la posibilitatea efectivă pe care o au de a înţelege pe deplin consecinţele acţiunilor lor.

Astfel, credem că este necesară stabilirea unei vârste sub care întreţinerea de raporturi sau acte sexuale cu un minor să constituie infracţiunea de viol, implicit să fie instituită o prezumţie absolută privind imposibilitatea exprimării unui consimţământ valabil.

Conform statisticilor oficiale, în ultimii 6 ani, din cele 18.500 de sesizări de copii abuzați, 12.600 de cazuri au fost închise de anchetatori. De cele mai multe ori, agresiunea sexuală este instrumentată drept act sexual cu minor. Astfel, în România, la fiecare 6 ore, un copil este abuzat sexual.

1.7K Shares
5 1 vot
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com