Click pentru a te abona

Actul de promisiune civică, adoptat în ședința comună a Consiliilor Județene Tulcea și Constanța

138 Shares

Miercuri, 24 octombrie, la Constanța, la Sala Remus Opreanu, a avut loc ședința solemnă comună a Consiliului Județean Tulcea și a Consiliului Județean Constanța, organizată în cadrul seriei de evenimente dedicate împlinirii a 140 de ani de la alipirea Dobrogei la Patria – Mamă și Centenarul Marii Uniri.

Cu acest prilej președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu au semnat un Act de promisiune civică. Potrivit acestuia, membrii Consiliului Județean Constanța și ai Consiliului Județean Tulcea vor depune împreună toate eforturile în vederea realizării proiectelor necesare pentru dezvoltarea Regiunii „Dobrogea”.

„În fața istoriei, cu conștiința datoriei față de locuitorii acestei provincii, membrii celor două instituții își vor acorda sprijin reciproc pentru realizarea următoarelor obiective: Drumul expres DX8 care va lega Constanța de Tulcea, Tulcea de Brăila, de podul de peste Dunăre și mai departe de viitoarea Autostradă Brăila – Galați – Buzău; Construirea Spitalului Regional Constanța – un nou spital de anvergură; Crearea brandului Dobrogea – marcă înregistrată, sub cupola căreia se vor realiza produse, servicii, evenimente și orice alte obiective tipic dobrogene; Construirea Podului suspendat peste Dunăre, în zona Jijila (Tulcea) – Brăila, un proiect strategic de importanță majoră nu numai pentru județele Tulcea și Constanța, ci pentru întreaga țară, care va asigura conexiunea viitorului drum expres Constanța – Tulcea – Brăila, peste fluviu, spre Moldova; Modernizarea Aeroportului Delta Dunării Tulcea, singura poartă aeriană cu acces direct spre Rezervația Biosferei; Modernizarea Portului Tulcea, singura poartă de acces spre localitățile izolate din Delta Dunării“, se arată în documentul amintit.

„În acest an istoric, 2018, în care întreaga suflare autohtonă aniversează 100 de ani de identitate națională sub numele România, fiecare zi trebuie să fie un prilej de sărbătoare pentru toți cei născuți pe meleaguri românești.

Parafrazându-l pe marele Creangă, nu știu alții cum sunt, dar noi, dobrogenii, suntem mândri că aparținem acestui colț de rai, că am prins aici rădăcini și am sădit, la rândul nostru, semințe care deja au încolțit sau germeni ale căror roade se vor vedea în timp.

Ne-am adunat, laolaltă, tulceni și constănțeni, pentru a ne sărbători trecutul și prezentul și pentru a ne pecetlui un viitor împreună. Istoria ne-a vrut împreună, uniți în cuget, simțiri și, mai ales, în diversitate etnică. În urmă cu 140 de ani, Carol I adresa ostaşilor Proclamaţia către dobrogeni, prin care încuraja toleranţa şi prietenia dintre etnii: „Soldaţi! Azi veţi pune piciorul pe acest pământ care devine din nou românesc! În această nouă Românie veţi găsi o populaţiune care, în cea mai mare parte, este deja românească. Însă veţi găsi şi locuitori de alt neam şi credinţe.

Între ei veţi găsi mahomedani, ale căror obiceiuri se deosebesc de ale noastre. Vă recomand cu deosebire să respectaţi credinţa lor. Fiţi în mijlocul noilor voştri concetăţeni anteluptători ai legalităţii şi ai civilizaţiei Europei”.

Acum, în plină modernitate, îmi exprim convingerea că întrunim toate atributele pentru a face cinste înaintașilor noștri și pentru a le duce mai departe, cu aceeaşi demnitate, misiunea și idealurile de prosperitate, unitate şi comuniune etnică.

Cu respect mă înclin, astfel, în faţa trecutului adesea neprietenos, dar care ne-a ținut totuși împreună, privind, în acelaşi timp, cu încredere într-un viitor cât mai optimist și vă urez dumneavoastră, tuturor aici de  față, „La munți ani, dragi constănțeni! La mulți ani, dragi tulceni, La mulți ani, frați dobrogeni!”, a declarat cu acest prilej președintele Horia Teodorescu.

La ședința comună au participat și vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea, secretarul general al județului, Marius Cristi Mihai, membrii consiliilor județene, parlamentarii celor două județe, dar și primari din toate localitățile Dobrogei.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com